Chutná jako z bistra: Korejský salát s taveným sýrem, vajíčkem a majonézou! Recept od sousedky

Asi každému se někdy stalo, že zrovna neměl moc času na nějaké složité vaření. Tento problém můžete jednoduše vyřešit chutným korejským salátem. 

Nestíháte, čeká vás ještě spousta práce, ale zároveň nechcete své tělo ochudit o potřebné živiny a pořádný oběd? Pak máte možnost si udělat tento lahodný korejský salát s mrkví a krabími tyčinkami. Nejen, že je chuťově naprosto vyvážený a jeho konzumaci si užijete. Zároveň obsahuje vše, co by hodnotné jídlo obsahovat mělo, a tak se díky němu i zasytíte. A jako bonus navrch je i velice snadný na přípravu, která je mimo jiné i velmi rychlá.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Majonéza – 2 lžíce
  • Korejská mrkev – 150 g
  • Tavený sýr – 1 plátek
  • Krabí tyčinky – 200 g
  • Vejce – 2 kusy

Do hrnce napusťte vodu, přidejte špetku soli a uvařte vejce natvrdo. Mezitím se vrhněte na přípravu krabích tyčinek. Ty pouze rozdělte na vlákna, což je klíčem tohoto receptu, nemusíte a ani byste je neměli krájet nožem. Poté je dejte do mísy, ve které se chystáte salát tvořit. Uvařená vejce nechejte vychladnout ve studené vodě, poté je oloupejte a nastrouhejte je.

Tavený sýr vytáhněte rovnou z lednice, aby se vám lépe strouhal a poté ho spolu s vejci přidejte do mísy. Přidejte do ní i korejskou mrkev. Pokud máte doma jen klasickou, můžete pracovat i s ní. V takovém případě mrkev nastrouhejte na nudličky, osolte ji, zalijte dvěma lžícemi octa a nechejte ji přikrytou na 10 až 15 minut.

V hrnci mezitím rozpalte trochu rostlinného oleje a do misky zvlášť dejte trochu mleté sladké papriky. Tu zalijte rozehřátým olejem a jakmile vychladne, tak směs přilijte do misky s mrkví. Přidejte ještě trochu nadrceného česneku, trochu sójové omáčky a korejskou mrkev máte připravenou. Nakonec do mísy se salátem přidejte i majonézu, vše důkladně promíchejte a salát je připraven k podávání. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]