Rychlý recept z mletého masa: Těmto čevabčiči na pánvi se nic nevyrovná. Originální recept od školní kuchařky

mleté maso čevapčiči

Čevapčiči je pokrm z mletého masa, který má obvykle tvar malých válečků. I přesto, že jeho příprava vypadá na první pohled jednoduše, i tento pokrm se dá ozvláštnit.

Pokrmy z mletého masa jsou často oblíbenou pochutinou, protože jejich příprava nezabere moc času. Mleté maso je také nenáročné na přípravu a s tímto receptem si snadno poradí i naprostý začátečník. Každý recept se dá něčím udělat jedinečným, to samé platí i o čevapčiči. Jednoduchý postup vám zaručí jídlo, které zmizí ze stolu rychlostí blesku.

Na přípravu šťavnatých čevapčiči budeme potřebovat:

  • 300 g vepřového masa
  • 300 g hovězího masa
  • 1 vejce
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 ml vody
  • koření dle chuti – sůl, pepř, koření na maso
  • rostlinný olej

 Nejprve si připravíme masovou směs

Veškeré maso, které máme připravené, nejprve omyjeme a osušíme. Maso si následně nameleme v mlýnku, pokud si chceme tento krok ušetřit, je možné zakoupit v obchodě již maso mleté. Doma připravená směs je ale mnohem chutnější a máme jistotu, co obsahuje. Do vedlejšího talíře rozklepneme vajíčko, které smícháme se solí, pepřem, česnekem a dalším kořením dle naší libosti.

mleté maso
Fotografie: Pexels

Vše pečlivě promícháme a odstraníme vzduchové bubliny

Vzniklou vaječnou směs postupně smícháme s mletým masem a pečlivě promícháme. Do mísy následně přidáme také mouku a misku přikryjeme potravinářskou fólií. Směs necháme odpočívat v lednici po dobu 15 – 20 minut. Jakmile jsme maso nechali dostatečně odpočinout, pomocí navlhčených rukou z něj vytvoříme malé válečky.

Připravený pokrm pomalu smažíme

Na pánvičce si připravíme malé množství oleje, který zahřejeme. Jakmile je olej horký, postupně do něj umístíme připravené válečky masa. Ty postupně opečeme z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu. Od pánvičky neodcházíme,tento proces zabere asi 2–3 minuty. Jakmile jsou válečky z obou stran opečené, vyjmeme je z pánve a umístíme na papírovou utěrku. Díky tomu je zbavíme přebytečného oleje ze smažení.

smažené čevapčiči
Fotografie: Pexels

Vrhneme se na přílohu

Následně si připravíme přílohu, která celému pokrmu dodá tu správnou chuť. Budeme k tomu potřebovat cibuli a mrkev. Cibuli nakrájíme na tenké půlkroužky, mrkev na kostičky. V pánvi, kde jsme smažili maso, dozlatova osmažíme připravenou zeleninu. Na pánev následně vrátíme také připravené čivapčiči, celou směs podlijeme vodou a zakryjeme pokličkou. Pokrm necháme ještě 15 minut vařit, následně můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*