Krtkův dort tak, jak ho nikdo nezná: Nový recept s MEGA PORCÍ tvarohové náplně s řeckým jogurtem je luxusní dobrůtka. Dětem ho dělám 2x týdně

Dopřejte si k čaji nebo kávě výtečný čokoládový dort, který je naplněn tvarohem a řeckým jogurtem. Tato kombinace vás naprosto uchvátí hned po prvním soustu.

Návštěvu, rodinné příslušníky nebo jiným hostům můžete nabídnout tento skvělý dort, který si zamilujete. Je plný čokolády a také mléčných produktů a díky tomu vás i dokonale zasytí. Jeho výhodou je to, že se po něm nebudete cítit těžce a můžete si jej dopřát i při pozdním odpoledni, když máte chuť na něco sladkého.

Potřebné ingredience

Těsto:

  • 280 gramů hladké mouky
  • 180 gramů másla
  • 90 gramů cukru
  • 40 gramů kakaa
  • 1 špetka soli

Náplň:

  • 260 gramů tvarohu
  • 50 gramů řeckého jogurtu
  • 50 gramů cukru
  • 25 gramů škrobu
  • 2 ks vejce
  • vanilkové aroma dle chuti

Začněte s přípravou vynikajícího dezertu

K tomu, abyste si mohli udělat tento recept, budete hned na začátku potřebovat hlubší mísu. Do té vyklopte tvaroh nebo smetanový sýr a přidejte klasický i vanilkovým cukrem. Pokud byste doma vanilkový cukr nenašli, můžete přidat pár kapek vanilkové esence.

Následně do směsi přidejte řecký jogurt nebo zakysanou smetanu, dvě vajíčka a všechny tyto ingredience posypejte kukuřičným škrobem. K ruce si vezměte tyčový mixér a směs rozšlehejte tak, aby byla ve výsledku krásně jemná a hustá.

Zpracujte hmotu na dort

Do druhé mísy si prosejte přes sítko hladkou mouku a přidejte kakao, špetku soli a cukr. Tyto ingredience nyní pořádně promíchejte. Přes hrubé struhadlo k těmto surovinám nastrouhejte máslo, které by mělo být studené. Vše rukama zpracujte tak, abyste ve výsledku měli písčitou hrudkovitou hmotu. Na této hmotě je potřeba pracovat rychle, jelikož máslo začne po chvilce měknout a mohlo by se nepříjemně lepit na ruce. Jestliže nechcete pracovat rukama, použijte k práci vidličku.

Připravte si dortovou formu

K ruce si vezměte dortovou formu a její strany vymažte olejem. Forma by měla mít ideálně průměr okolo 18 cm. Z hrudkovité směsi si odeberte asi dvě třetiny a dejte ji do kulaté formy. Na to naneste těsto / krém a zpracujte jej tak, aby bylo až ke stěnám formy. Až budete mít veškerý tvarohový krém uvnitř, zasypte jej zbytkem sypké a hrudkovité směsi.

Již máte téměř hotovo

Rozehřejte si předem troubu na 180 °C a až v ní bude požadovaná teplota, dejte dovnitř dort. Ten pečte při této teplotě asi 40 minut. Po uplynutí této doby jej vyndejte a dejte bokem, aby vychladl. Následně sundejte formu a naporcujte na trojúhelníky. K dezertu můžete podávat čaj nebo kávu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]