Zdravé hranolky bez použití oleje! Už 2 roky je nepřipravuji jinak. Za 15 minut je hotovo

Hranolky bez oleje

Takto připravené hranolky zachutnají každému, komu je nabídnete. Jsou lahodné, křupavé a nepotřebujete k nim ani kapku rostlinného oleje.

Hranolky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh po celém světě. Mnoho lidí se jim však spíše vyhýbá, neboť obsahují zpravidla mnoho oleje a nejsou zcela zdravé. Naštěstí ale existuje i taková varianta jejich přípravy, která nevyžaduje jeho použití, a přesto díky ní budou krásně křupavé. Celý postup vám přitom zabere pouhých 15 minut a na výsledném pokrmu si pochutná celá vaše rodina. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Zdravé hranolky bez oleje

Pokud čas od času přijdete na chuť hranolkám, ale děsí vás obsah oleje, ve kterém jsou často předpřipravovány, pak můžete vsadit na tento recept. Ten vyžaduje použití brambory a dalších přírodních ingrediencí, díky kterým bude výsledná příloha nejen chutná, ale také křupavá, a hlavně zdravá. Jedná se proto o skvělou možnost, jak si zpříjemnit náročnou dietu nebo obohatit jakýkoli pokrm, když si chcete udržet váhu. Budete potřebovat následující:

  • 7 větších brambor
  • 2 bílky
  • sůl
  • mletou sladkou papriku
  • pepř

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte brambory, které oloupejte, omyjte a poté nakrájejte na tenké proužky (velikost záleží na vašich preferencí, ovšem neměly by být příliš velké).
  • Proužky nechte chvíli stranou a vyšlehejte si z bílků tuhý sníh. Do toho následně přidejte pepř, sůl, mletou sladkou papriku a vše důkladně zamíchejte.
Zapečené strouhané brambory

Tradiční zapečené brambory jsem posunula o úroveň výše díky tajné přísadě. Nic lepšího jste nejedli

hranolky

  • Nakrájené brambory nyní vložte do velké mísy a zalijte je okořeněným sněhem. Každý proužek přitom dobře promíchejte a ujistěte se, že je dostatečně obalen.
  • Jakmile budete hotovi, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Na ten rozprostřete hranolky jednu vedle druhé a nechte je péct dozlatova v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia.
  • Během pečení můžete hranolky několikrát přeházet, aby byly všechny co nejvíce propečené, a po vychladnutí můžete podávat.
  • Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*