Kuřecí maso je na talířích velmi oblíbené a to hlavně proto, že je dietní a lehké. Často ale můžeme tápat v tom, jak kuřecí maso připravit, aby bylo křehké a zároveň chutné.
S tímto problémem nám jednoduše pomůže příprava kuřete na maďarský způsob. Tento recept nám zajistí, že příprava kuřecího masa bude originální, zároveň ale bude pokrm velmi chutný a křehký. Maďarská kuchyně je všeobecně velmi bohatá na koření a to hlavně mletou papriku. Ta nesmí chybět ani v tomto pokrmu.
Ingredience potřebné na přípravu maďarského kuřete:
- 4 kuřecí stehna
- 30 gramů másla
- čajová lžička soli
- polévková lžíce olivového oleje
- červená cibule
- 4 stroužky česneku
- čajová lžička červené papriky
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 4 středně velká rajčata
- 300 mililitrů kuřecího vývaru
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
Správně dochucené kuře je základem celého receptu
Jako první si vezmeme kuřecí stehna, která omyjeme a umístíme do hluboké misky. Nejprve je ze všech stran postupně osolíme a opepříme, poté je potřeme olivovým olejem. Na pánvi si rozpustíme máslo, které smícháme se zbylým olejem a postupně na ni budeme přidávat jedno stehno za druhým. Stehna opékáme zhruba 5 minut na středním plamenu.
Vašemu stolu na Štědrý den chyběl přesně tento lahodný bramborový salát s tajnou přísadou
Výpek z masa použijeme na přípravu omáčky
Jakmile máme stehna opečená, vyndáme je do připravené mísy a na pánev umístíme na kostičky nakrájenou cibuli. Tu zpěníme a postupně k ní přidáme nastrouhaný česnek a červenou papriku. Vše důkladně promícháme a zahustíme hladkou moukou. Z rajčat si pomocí mixéru vytvoříme vlastní protlak, jednoduše je nakrájíme a rozmixujeme. Následně je nalijeme na pánev k již připravené cibuli s česnekem.
Maďarská kuřecí stehna s omáčkou dokáží překvapit
Ingredience na pánvi společně promícháme a zalijeme kuřecím vývarem. Do vzniklé směsi vložíme stehna, pánev přikryjeme pokličkou a necháme vařit zhruba půl hodiny. Po této době vyndáme stehna ze směsi a umístíme je na talíř. Do směsi přidáme zakysanou smetanu, vše přivedeme k varu a necháme ještě několik minut vařit. Výsledným pokrmem jsou stehna s omáčkou, ke kterým se skvěle hodí rýže.
Napište komentář