Kuřecí maso je vůbec to nejoblíbenější maso. Děti ho milují, je lehké a většinou jednoduché na přípravu. Ale i tak se něco může pokazit.
Všichni asi znáte ten problém, kdy se kuře po uvaření stalo takové gumové nebo příliš suché. V takových případech ho asi dáte do nějakého salátu a jste na sebe naštvaní, protože nevíte, z jakého důvodu se vám nepovedlo. No a právě pro tyto případy tu pro vás máme takovou vychytávku. A tou je obyčejná jedlá soda. Možná to zní divně, ale pouhých pár lžiček sody dokáže opravdové zázraky.
Co budete potřebovat
- 2 kg kuřecích paliček
- 1 polévkovou lžíci hořčice
- 3 – 4 stroužky česneku
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sody
- 1 polévkovou lžíci kečupu
- 0,5 ks citronu
- 100 ml oleje
- sůl, bazalku a pepř dle chuti
A můžete jít na to
U kuřecích paliček odřízněte vršky kostí, vložte je do misky a posypte jedlou sodou. Promíchejte a nechte 2 minuty odpočívat. A přesně to je tajemství tohoto zázraku. Nemusíte kuře v jedlé sodě vařit, pouhé dvě minuty stačí k tomu, aby kuře bylo šťavnaté a výborné. Po dvou minutách důkladně opláchněte každou paličku vodou.
Nyní přichází na řadu marináda
K přípravě marinády smíchejte hořčici, kečup, med, vymačkejte česnek a přidejte citronovou šťávu. Dejte si hlubokou pánev s olejem na sporák a nechte ji rozpálit.
Paličky smažte ze všech stran asi 2 minuty. Poté je všechny vložte na stejnou pánev a potřete je připravenou marinádou. Pánev přikryjte pokličkou a asi 20 minut duste na mírném ohni.
A jídlo je skoro hotové
Oddělejte pokličku a opět zvyšte oheň na maximum. Přidejte do masa sůl, pepř a bazalku. Vařte, dokud se všechna tekutina neodpaří, pravidelně paličky otáčejte, aby se nepřipálily. Soda způsobila to, že kuře bylo mnohem křehčí. Uvnitř je šťavnaté a má vynikající křupavou kůrčičku. Tohle jídlo je ideální k nějakým zeleninovým salátům. Přejeme vám dobrou chuť.