Tak dobrá kuřecí játra jste ještě neměli: Tajná metoda přípravy, kterou většina českých hospodyněk nezná

Připravte si skvělá kuřecí játra, k jejichž přípravě potřebujete znát pouze jeden jednoduchý trik. Stojí to za to.

Mnoho lidí moc nemusí kuřecí játra, ale možná to je jen tím, že je neumí správně připravit. Jakmile totiž jednou ochutnáte takto připravovaná kuřecí játra, nepochopíte, proč jste je dříve nejedli. No tak na nic nečekejte a vyzkoušejte je. Je to jednodušší, než si vůbec myslíte. Opravdu to stojí za to.

Co budete potřebovat

Je asi jedno, jaká játra použijete, ale nejlepší bude, když vezmete kuřecí, protože jsou taková křehká a asi nejchutnější. Koření si můžete přidat podle vaší chuti. Jinak ale budete potřebovat:

  • 1 kg jater (volitelně)
  • 3 červené cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce medu
  • 70 g tuku
  • 1 lžička červené papriky
  • sůl

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si játra očistěte, zabalte do alobalu a lehce poklepejte. Poté je nakrájejte na proužky a dejte do hluboké mísy. Posypte červenou paprikou a škrobem. Po chvilce přidejte prolisovaný česnek, zalijte olejem a nechte asi 15 minut marinovat. Rajčatový protlak smíchejte s medem a poté je zalijte horkou vodou.

Fotografie: Pixabay

Nyní si v pánvi rozehřejte tuk a vložte do něj na proužky nakrájená marinovaná játra. Opečte je ze všech stran a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli. Zakryjte pokličkou a nechte pár minut podusit. Poté zalijte připravenou rajčatovou omáčkou a dochuťte solí. Nechte dusit ještě asi 10 minut a máte hotovo. Je to velmi rychlý a také chutný oběd. Jako přílohu si uvařte rýži. Přejeme vám dobrou chuť!