S tímto receptem máte vždy jistý úspěch. Ušetří vám hromadu času a zároveň kvalitně a chutně nakrmí celou vaši rodinu.
Kuřecí maso je všeobecně oblíbené pro svou jemnou chuť a rychlost zpracování. Upravit ale kuřecí prsa, aby byla šťavnatá, není občas nejlehčí úkol. Proto se s oblibou nakládají do různých marinád nebo připravují společně s omáčkami. Předností tohoto masa jsou jistě jeho nutriční hodnoty. Je lehce stravitelné a dá se připravit na hromadu různých způsobů. Podávat můžeme kuřecí maso za tepla i za studena jako součást zeleninových salátů.
Nutriční přednosti kuřecího masa
Konzumace tohoto mezinárodně oblíbeného masa je ze zdravotního hlediska velmi pozitivní. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, lehce stravitelné a obsahuje minimum tuku. Proto se řadí na přední příčky v přípravě dietních pokrmů redukčních diet. Jsou zdrojem velkého množství minerálů a vitamínů. Obsahují fosfor, draslík, hořčík, vápník, železo a vitaminy skupiny B. Kuřecí prsa jsou nejvhodnější pro lidi nemocné se srdcem, žlučníkem nebo trávícím traktem.
Ingredience pro přípravu lahodných kuřecích prsou
- 700 g kuřecí prsa
- Sladká mletá paprika
- Mletý černý pepř
- Sůl
- Šťáva z 1 ks citrónu
- 2 ks vejce
- 250 ml smetana ke šlehání
- 50 g strouhaný tvrdý sýr
- Sušené oregano
- Sušený česnek
- Rajčata nakrájená na plátky
Dále budete potřebovat
- Zapékací mísu
- Větší misku
Příprava k zapékání
Omyté kuřecí prsa si nakrájejte na menší kousky. Přendejte do zapékací mísy a přidejte dle chuti mletou papriku, pepř a sůl. Zakápněte trochou citrónové šťávy a důkladně promíchejte. Do misky vlijte smetanu na šlehání, přidejte nastrouhaný sýr, vejce, sušený česnek, sušené oregano, sůl a pepř. Všechny ingredience řádně promíchejte, dokud se nespojí v jednotnou směs.
Už jen vložit do trouby
Smetanovou směsí přelijte okořeněné kuřecí kousky a na povrch rozprostřete na tenké plátky nakrájená rajčata. Vložte do trouby a pečte po dobu přibližně 40 minut při teplotě 180°C. Podávejte teplé s přílohou zvolenou podle momentální dispozice i chuti.
Variací příloh k tomuto pokrmu je obrovské množství a použít můžete skoro jakoukoli existující přílohu. Za zmínku určitě stojí opečené brambory, hranolky, rýže nebo těstoviny. Dobrou volbou je klidně i čerstvá bageta nebo kousek chleba. Dobrou chuť!