Dokonalý teplý pokrm na slavnostní stůl musí být rychlý a snadný na přípravu, ale zároveň musí vypadat stoprocentně dobře a skvěle chutnat.
Křupavé kuřecí paličky a miluje snad každý. Kuře má velmi jemné maso a dokonale chutná, křupavá kůrčička a lákavá vůně povznáší jednoduché jídlo na úroveň slavnostního oběda nebo večeře pro rodinu nebo přátele. Vyzkoušejte tento geniální trik, a nebudete již kuřecí paličky péct nikdy jinak. Příprava tohoto pokrmu je snadná a rychlá a ušetří vám spoustu času, který byste potřebovali na přípravu předkrmů a salátů. Benefitem je, že se skládá ze snadno dostupných a poměrně levných surovin.
Budete potřebovat následující suroviny
- Kuřecí paličky – 15 kusů;
- Brambory – 1 kg;
- Žampiony – 300 gramů;
- Červená paprika – 1 ks;
- Cibule – 2 kusy;
- Česnek – 1/2 hlavy;
- Cherry rajčata – 150 gramů;
- Sůl, pepř, olivový olej – podle chuti.
Marináda:
- Sójová omáčka – 50 ml;
- Sůl – 1 lžička;
- Černý pepř – 0,5 lžičky;
- Sušený česnek – 1 lžička;
- Hořčice – 1 lžička;
- Med – 1 polévková lžíce.
Postup na přípravu pokrmu
Do zapékací misky nalijte sójovou omáčku. Přidejte sůl, černý pepř, sušený česnek, hořčici, med a olivový olej. Důkladně vše promíchejte. Pak si vezměte kuřecí paličky, které důkladně omyjte a zbavte případných zbytků peří. Potřete je olejem a připravenou marinádou. Zakryjte je potravinovou fólií a nechte 1-2 hodiny marinovat v lednici.
Cibule si nakrájejte na půlkolečka a vložte ji do velké mísy nebo na plech. Poté nakrájejte na větší kousky brambory a vložte je do misky k cibuli. K takto připravené zelenině přidejte 1/2 stroužku prolisovaného česneku. Osolte a dobře promíchejte. Papriku nakrájejte na proužky a položte je na bramborovou směs.
Žampiony nakrájejte na 2 nebo 4 kusy. Pokud máte malé houby, nemusíte je krájet, bude to ještě krásnější. Vložte je do misky. Navrch položte cherry rajčátka. Dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem. Vyndejte kuřecí maso z lednice a znovu vše promíchejte
Z trouby vyjměte pečící rošt a zasuňte kuřecí paličky kostí mezi jednotlivé drátky. Aby se nepropadly, pomozte si je uchytit párátky. Poté zasuňte rošt zpět do trouby.
Rošt zasunete co nejvíce nahoru a pod něj vložíte mísu se zeleninou. Troubu si zapnete na 180 stupňů Celsia a budete péct po dobu zhruba jedné hodiny. V závislosti na typu vaší trouby lze dobu pečení prodloužit nebo zkrátit. Maso během pečení kontrolujte.
Kuřecí stehna se opečou ze všech stran, tuk a koření se vsáknou do zeleniny a hub a dodají jim bohatou chuť. Jedná se o typ receptu, kde využijete naprosto jednoduché a levné ingredience, ale výsledek vás okouzlí a chuť pokrmu bude zcela mimořádná. Před servírováním můžete posypat čerstvými bylinkami. Skvěle se hodí například petrželka nebo kopr. Na stůl jej podávejte horký a potěšte své hosty úžasně krásným a chutným pokrmem. Přejeme vám dobrou chuť.
Napište komentář