Tyto vynikající velikonoční řízky v luxusní hořčičné marinádě jsou u nás každý rok středem pozornosti

Řízky

Řízky jsou oblíbeným pokrmem, připravit je ale originálním způsobem dá zabrat. Právě pro takové příležitosti máme připraven recept na speciální hořčicovou marinádu.

Marinád, které se hodí k řízkům, existuje velké množství. Najít takovou, se kterou ale maso zůstane křehké i šťavnaté, to dá někdy opravdu práci. Právě proto pro vás máme recept na tu jednu, která je perfektní. Hořčice, která je hlavní složkou této marinády, vám totiž zajistí nejen netradiční chuť naloženého masa, ale také se postará o jeho šťavnatost.

Ingredience potřebné na přípravu řízků v hořčičné marinádě:

  • 2 velká kuřecí prsa
  • 2 lžíce hořčice
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce mléka
  • 5 polévkových lžic strouhanky
  • sůl, mletá paprika
  • slunečnicový olej

Maso si připravíme obvyklým způsobem

Na přípravu kuřecích prsou nebudeme potřebovat nic speciálního, hlavně paličku. Nejprve si oba kusy omyjeme a očistíme, poté je za pomoci paličky na maso naklepeme na tenké řízky. Jednu stranu takto připravených řízky dochutíme solí, tu druhou potřeme hořčicí. Pokud nám její chuť nevadí, naopak jsme její milovníci, je možné hořčici nanést na obě strany připravovaného masa.

Mleté maso

Tento snadný a lahodný pokrm z jediného hrnce nakrmí celou rodinu za pár Kč

Klasickým trojobalem nic nezkazíme

Připravíme si misky, které budeme používat na obalování. Do jedné umístíme hladkou mouku, ve druhé si rozmícháme vajíčko společně s mlékem a třetí miska nám bude sloužit na strouhanku. Připravené maso nejprve obalíme v mouce, následně ve vajíčku a nakonec také ve strouhance. Hotové kousky si odložíme stranou.

Řízky

Dozlatova smažíme z obou stran

Na sporák si nyní umístíme pánev s olejem tak, aby bylo možné do oleje namočit připravené řízky. Olej rozpálíme, jakmile nám začne prskat, oba řízky vložíme do připravených pánviček. Dozlatova je smažíme z obou stran, hotové odkládáme na připravený talíř s papírovým ubrouskem, který řízky zbaví přebytečného oleje.  

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*