Domácí kuřecí paštika, která se zavařuje ve sklenicích: Stokrát lepší než kupovaná

Ten, kdo někdy ochutnal domácí paštiku, bude určitě souhlasit s tím, že je mnohem lepší, než ta kupovaná. Udělejte si ji i vy.

Věděli jste o tom, že příprava domácí paštiky není vůbec složitá, ale opravdu stojí za to si ji udělat? Je totiž mnohem lepší než ta kupovaná a především si jí můžete udělat hodně do zásoby. Je to také velmi jednoduché a zvládne to úplně každý. Takže pokud i vy milujete paštiky, určitě to vyzkoušejte, protože i tuto si zamilujete.

Co budete potřebovat

  • 700 g kuřecího masa
  • 600 g kuřecích jater
  • 200 g cibule
  • 1,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky muškátového oříšku
  • 600 g kuřecího srdce
  • 150 g sádla
  • 200 g mrkve
  • dle chuti černý mletý pepř

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si kuřecí srdce zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte asi půl hodiny. Kuřecí játra si připravte tím stejným způsobem. Ty ale budou trvat kratší dobu, asi 10 minut. Nadrobno nakrájenou slaninu opékejte na pánvi asi 3 minuty a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ještě dalších několik minut. Poté přidejte nastrouhanou mrkev, promíchejte a vařte asi 7 minut.

Nakrájejte si kuřecí maso a dejte ho do mlýnku na maso. Namleté maso si přendejte do čisté misky. Stejným způsobem namelte hotové vnitřnosti a smíchejte je s mletým kuřecím masem. Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek a 100 ml vývaru, který zbyl po uvaření srdíček. Všechny ingredience dobře promíchejte.

A máte hotovo

Zamíchanou paštiku vložte do čistých sklenic a zašroubujte je víčky. Položte je do hrnce a zakryjte ručníkem. Zalijte vodou a na mírném ohni vařte asi 4 hodiny. Poté už jen nechte vychladnout a můžete sklenice dát do spíže. Tato paštika je naprosto ideální na snídani ke chlebu a nebo kdykoliv na ni budete mít chuť. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]