Zabalte smetanu do kuřecího masa a získáte nejlahodnější a nejvoňavější oběd, který přiláká i sousedy z ulice odnaproti

Některé pokrmy voní tak lahodně a silně, že se začnou kolemjdoucí srocovat kolem vašich oken, když je vaříte. Takové jsou tyto zapečené kuřecí rolády. Nebudete se jich moci nabažit.

Šťavnaté a jemné roládky z kuřecího masa plněné bylinkami a smetanou jsou to nejvoňavější jídlo, které si můžete připravit. Náplň navíc můžete různě obměňovat a doplňovat třeba o různé druhy zeleniny a koření, nebo třeba sýra. Doplnit je můžete i omáčkami, z nichž nejsnazší je hořčičná majonéza, jíž můžete i potřít kuře před pečením.

Ingredience

  • Kuřecí prsíčka nebo stehenní řízek – 7 až 8 ks
  • sýr – 100 g
  • česnek – 2 stroužky
  • zakysaná smetana nebo majonéza – 2 lžíce
  • zelené bylinky dle chuti – 1 svazek
  • rostlinný olej – 1 lžíce
  • sůl a pepř – dle chuti
  • sladká mletá paprika a další koření, které máte rádi

Návod na přípravu

Kuřecí maso nakrájejte na plátky a rozklepejte je do plochy. Po obou stranách maso osolte a opepřete a posypejte dalším kořením, které máte na masu rádi. Takto připravené nechte plátky v míse zakryté fólií 20 minut marinovat v lednici. Mezitím si připravte nádivku. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek a nasekané bylinky. Všechny ingredience dobře promíchejte a nechte chvilku uležet.

Marinované maso rozložte na pracovní plochu, na každý plátek umístěte trochu připravené bylinkové smetany a zatočte ji do pevného balíčku. Pokud závitky nechtějí držet pohromadě, zafixujte je párátkem. Nyní máte dvě možnosti. Roládky můžete osmažit na másle v pánvi, anebo je vyskládat do pekáčku a zapéct je v troubě. Osobně dáváme přednost druhé variantě.

V případě zapékání připravte ještě směs rostlinného oleje s červenou paprikou, případně dalším kořením, kterou potřete povrch rolád a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu 40 minut. Hotové roládky servírujte jako předkrm s čerstvým zeleninovým salátem, anebo jako hlavní chod spolu s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*