Míchaná vejce už nikdy nebudete připravovat jinak. Známý šéfkuchař poskytl svůj luxusní recept za pár korun

Míchaná vejce milujeme k snídani, večeři i rychlému obědu. Stačí ale jednoduchá chyba a celá porce skončí v koši.  

Když míchaná vajíčka přistanou na pánvi, jejich vůně se line po celém bytě a láká do kuchyně i největšího nejedlíka. Ale jakmile se dostanou na talíř, umí i nepříjemně překvapit. Školácká chyba totiž může zcela zničit jejich chuť. Jak udělat dobrá míchaná vajíčka s liškami? Pamatujte na to, než je vhodíte na pánev.

Skvělá míchaná vajíčka s liškami

V houbařské sezóně lišek jsou pro mnohé synonymem ideálního rána. Voňavá, chutná a navíc sytá míchaná vajíčka uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky. Ano, patří mezi nejjednodušší jídla. Při přípravě s liškami je ale více než na místě opatrnost. A také naše tipy, které vám v tomto článku přinášíme.

Jak správně umýt lišky na míchaná vajíčka

Prvním krokem, který může zkazit chuť míchaných vajíček, je písek vrzající mezi zuby. Stane se to, pokud lišky neumyjete důkladně. Houby můžete snadno opláchnout pod tekoucí vodou. Ačkoliv tento proces není jednoduchý, nelze ho vynechat. U většího množství to může být náročnější, ale nenechávejte lišky příliš dlouho ve vodě, protože to ovlivní jejich vzhled a chuť.

Bramborák se sýrem bramboráky na pánvi

Tajemství dokonale křupavých bramboráků: Paní šéfkuchařka Eva odhalila klíčovou ingredienci

Míchaná vejce s liškami vejce s houbami na pánvi

Jak dlouho se mají smažit lišky

Mnozí houby po omytí rychle nakrájí a hned je dají na pánev. To je jednoduchá, ale zásadní chyba, která může zničit chuť pokrmu. Po scezení by houby měly projít horkou vodou, zajistíte tak, že nebudou nahořklé. Mezi další tipy od zkušených kuchařů patří jednoduchý trik: Nasypte lišky do velké mísy, přidejte lžíci soli a zalijte je horkou vodou. Poté vše důkladně promíchejte, aby nečistoty klesly na dno. Nakonec houby vyjměte a nechte odkapat. Můžete pokračovat v přípravě.

Tip na přípravu míchaných vajec s liškami:

  • Lišky restujte na tuku přibližně 10 minut.
  • Poté přidejte vajíčka, osolte, opepřete a můžete přidat i další oblíbené ingredience.
  • Výsledkem budou chutná míchaná vajíčka bez hořkosti.
  • Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*