Recept na lahodné plněné papriky: Tajemstvím je tato přísada, díky které chutnají jako od šéfkuchaře

Turecké plněné papriky naplněná zelená paprika

Voňavé plněné papriky jsou oblíbeným pokrmem v turecké kuchyni. Jedná se o sladké papriky plněné směsí rýže, zeleniny a mletého masa.

Papriky jsou vítaným obohacením jídelníčku. Jde o zeleninu velice chutnou a zdravou, a proto také hojně pěstovanou. Díky svému tvaru se perfektně hodí právě pro plnění mletým masem.

Turecké plněné papriky

K přípravě tohoto pokrmu se mohou využít různé druhy masa: hovězí, jehněčí, vepřové, nebo jejich směsi. Zelenina přidaná do mletého masa se také může lišit, a to v závislosti na oblasti Turecka a preferencích člověka, který recept připravuje. Použít můžete mrkev, cibuli, rajčata, česnek, stejně jako různé koření a další ochucení. Rýži je potřeba předvařit, ale jen napůl, dodělá se v paprikách při pečení.

Ingredience na náplň:

  • Mleté ​​hovězí maso – 300 g;
  • Cibule – 1 ks;
  • Rýže – 100 g;
  • Petržel – svazek;
  • Kopr – snítka;
  • Sůl – ⅓ lžičky;
  • Kurkuma – ⅓ lžičky;
  • Sladká paprika – ⅓ lžičky;
  • Koriandr – špetka;
  • Zira (římský kmín) – špetka.
Mleté maso a zelí

Zelné karboše dělám vždy, když nemám čas, ale chci udělat dojem. Každý prosí o přídavek

Další ingredience:

  • Rostlinný olej – 30 ml;
  • Cbule – 1 ks;
  • Mrkev – 1 ks;
  • Paprika – 6 ks;
  • Čínské zelí – 100 g;
  • Rajče – 1 ks;
  • Česnek – 3 stroužky;
  • Rajčatová pasta – 1 lžička;
  • Voda – 300 ml;
  • Sýr – 100 g.

Postup:

  • Na náplň nakrájejte nadrobno cibuli, nasekejte petrželku a kopr.
  • V jedné nádobě smíchejte mleté ​​maso s rýží, cibulí, bylinkami, solí, kurkumou, kmínem, koriandrem a paprikou.
  • Ze 4 paprik vyjměte vnitřky, papriky podélně rozpulte.
  • Každou polovinu papriky naplňte mletým masem.
  • Pro smažení nakrájejte cibuli na půlkolečka a mrkev nastrouhejte na jemném struhadle.
  • Na pánvi na rostlinném oleji nejprve orestujte cibuli.
  • K cibuli na pánev přidejte mrkev, osolte a opepřete.

Turecké plněné papriky upečené v pekáči

  • Pár paprik a čínské zelí nakrájejte nadrobno a přidejte k výpeku.
  • Zeleninu smažte do měkka, poté přidejte rajče a česnek, předem nakrájené na malé plátky.
  • Zeleninu osmažte.
  • Přidejte rajčatový protlak a vodu, promíchejte.
  • Do zapékací mísy dejte výpek a naskládejte na něj papriky plněné mletým masem.
  • Papriky zakryjte pečicím papírem namočeným ve vodě a alobalem.
  • Pečte po dobu 40-45 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
  • Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a položte na každou papriku.
  • Vložte na 10 minut zpět do trouby.
  • Výsledkem jsou aromatické, šťavnaté plněné papriky.

Turecké plněné papriky na talíři

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*