Snad každý člověk miluje langoše. A nezáleží na tom, jestli ty, co jsou dělané na sladko, nebo ty slané. A jejich příprava je velmi jednoduchá.
Když jdete na nějaký jarmark nebo trhy, určitě tam narazíte aspoň na jeden stánek, kde se prodávají langoše. A pravdou je, že toto jídlo je opravdu velmi dobré. Ale můžete být úplně v klidu, protože na přípravě skvělých langošů vůbec nic není. Když budete dodržovat tento recept, budete si moci vychutnávat ty nejlepší langoše, které jste kdy jedli.
Co budete potřebovat
- 500 g mouky
- 30 g droždí
- 130 g kefíru
- 150-200 ml vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- Olej na smažení
- Česnek, kečup a strouhaný sýr k podávání
Nic na tom není
Nejprve si do mísy prosejte mouku. Také si do ní rozdrobte droždí, přidejte sůl, cukr, kefír a začněte vypracovávat těsto. Postupně do něj přidávejte vodu. Je totiž třeba, abyste získali hladké a trochu vláčnější těsto. Pokud těsto budete zpracovávat ručně, rozpusťte si před tím droždí ve vlažné vodě smíchané s cukrem.
Těsto si přendejte na pracovní plochu posypanou moukou. Ještě trošku ho propracujte a poté těsto rozdělte na 7 – 9 kousků, ze kterých si udělejte bochánky. Přikryjte ho utěrkou a nechte asi 20 minut kynout. Po vykynutí z těsta vytvarujte langoše a na pánev si dejte rozehřát olej. Na rozpáleném oleji je poté osmažte.
A máte hotovo
Smažte z každé strany do zlatova. Jakmile bude langoš hotový, položte ho na papírovou utěrku, aby nasála přebytečný olej. Poté každý langoš pomažte kečupem, který si smíchejte s rozmačkaným česnekem a posypte strouhaným sýrem. A můžete podávat. Uvidíte, že nikdo neskončí jen u jednoho. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář