Udělejte si doma vynikající langoše, jako na stánku. Je k tomu potřeba jen pár ingrediencí

Snad každý člověk miluje langoše. A nezáleží na tom, jestli ty, co jsou dělané na sladko, nebo ty slané. A jejich příprava je velmi jednoduchá.

Když jdete na nějaký jarmark nebo trhy, určitě tam narazíte aspoň na jeden stánek, kde se prodávají langoše. A pravdou je, že toto jídlo je opravdu velmi dobré. Ale můžete být úplně v klidu, protože na přípravě skvělých langošů vůbec nic není. Když budete dodržovat tento recept, budete si moci vychutnávat ty nejlepší langoše, které jste kdy jedli.

Co budete potřebovat

  • 500 g mouky
  • 30 g droždí
  • 130 g kefíru
  • 150-200 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • Olej na smažení
  • Česnek, kečup a strouhaný sýr k podávání

Nic na tom není

Nejprve si do mísy prosejte mouku. Také si do ní rozdrobte droždí, přidejte sůl, cukr, kefír a začněte vypracovávat těsto. Postupně do něj přidávejte vodu. Je totiž třeba, abyste získali hladké a trochu vláčnější těsto. Pokud těsto budete zpracovávat ručně, rozpusťte si před tím droždí ve vlažné vodě smíchané s cukrem.

Těsto si přendejte na pracovní plochu posypanou moukou. Ještě trošku ho propracujte a poté těsto rozdělte na 7 – 9 kousků, ze kterých si udělejte bochánky. Přikryjte ho utěrkou a nechte asi 20 minut kynout. Po vykynutí z těsta vytvarujte langoše a na pánev si dejte rozehřát olej. Na rozpáleném oleji je poté osmažte.

A máte hotovo

Smažte z každé strany do zlatova. Jakmile bude langoš hotový, položte ho na papírovou utěrku, aby nasála přebytečný olej. Poté každý langoš pomažte kečupem, který si smíchejte s rozmačkaným česnekem a posypte strouhaným sýrem. A můžete podávat. Uvidíte, že nikdo neskončí jen u jednoho. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*