Snadný recept na kuřecí salát „Bohatá nevěsta“ pro všechny milovníky luxusních pokrmů za pár kaček

Salát s kuřecími prsy na bílém talíři se zelenou petrželkou

Saláty právem patří mezi hojně připravovaná jídla. Přináší nejen zdravotní benefity, ale také nekonečné možnosti chuťových zážitků.

Vynikající vrstvený salát, který působí bohatě a díky kombinaci kvalitních a výživných surovin reprezentuje slavnostní chuť, je v kuchyni některých zemí bývalého východního bloku známý pod názvem „Bohatá nevěsta“. Tento typ vrstvených salátů je v postsovětských zemích oblíbený na různé slavnostní příležitosti, podobně jako třeba tradiční „Šuba“ nebo „Olivier“.

Kuřecí salát „Bohatá nevěsta“

Salát „Bohatá nevěsta“ je lehký a rychlý pokrm, který se může stát skvělým obědem, večeří nebo pohoštěním. Jeho příprava je snadná, a přesto nabízí svěží a jemnou chuť. Tento salát s pekingským zelím a kuřecím masem lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu či rybám. Díky obsahu sýra, brambor a kuřecího masa je jídlem dostatečně sytým. Suroviny jsou jednoduché a dostupné, takže salát je vhodný pro jakýkoli rozpočet.

Ingredience:

  • Pekingské zelí – 1 ks;
  • Houby – 500 g;
  • Kuřecí prsa – 1 ks
  • Brambory – 4 ks;
  • Vejce – 4 ks;
  • Tvrdý sýr – 100 g;
  • Cibule – 1 ks;
  • Sůl – 1 lžička;
  • Cukr krystal – 2 lžičky;
  • Ocet 9% – 1 polévková lžíce;
  • Voda – 3 lžíce;
  • Majonéza – dle potřeby.
Salát z jater hotová porce posypaná zeleným

Vynikající sváteční salát dle receptu paní Alice: Z kuřecích jater lepší pokrm nepřipravíte

Salát s kuřecími prsy porce na bílém talíři

Postup:

  • Cibuli nakrájejte na tenké proužky, smíchejte ji se solí, cukrem, octem a vodou.
  • Cibuli nechte 10 minut marinovat.
  • Očistěte houby a nakrájejte je na tenké plátky.
  • Houby osmažte na rostlinném oleji do úplného vypaření vody.
  • Uvařte brambory ve slupce.
  • Vejce uvařte natvrdo.
  • Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
  • Vejce nastrouhejte do samostatné misky.
  • Sýr nastrouhejte nahrubo.
  • Do mísy položte první vrstvu z brambor a udělejte tenkou majonézovou mřížku.
  • Na brambory rozložte osmažené houby a marinovanou cibuli.
  • Potřete vrstvu cibule majonézou, na ni přidejte vařená kuřecí prsa rozdělená na vlákna.
  • Maso pokryjte další majonézovou mřížkou a přidejte vrstvu vajec.
  • Vaječnou vrstvu potřete majonézou, osolte a pokryjte nastrouhaným pekingským zelím.
  • Na zelí přidejte další tenkou vrstvu majonézy.
  • Zasypte nastrouhaným sýrem.
  • Salát můžete ozdobit petrželkou.
  • Výsledkem je zajímavý salát z dostupných surovin.*

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*