Letní hit z Řecka: Jogurtový dort s broskvemi a kondenzovaným mlékem. Recept bez pečení, jednoduchý jako facka

Tvorba dortů nebyla nikdy jednoduchá, pokud je řeč o těch pečených, na které musíte mít skutečný talent. Tento je ovšem na přípravu jednoduchý a zcela jistě to zvládnete. 

Blíží se vám nějaká speciální událost, na kterou by se hodilo upéct dort, ale zrovna dvakrát v pečení nevynikáte? Nebo dokonce ani nevlastníte troubu? To není vůbec žádná překážka k tomu, abyste mohli vytvořit tento chutný skvost, na který budete dlouho a s láskou vzpomínat. Stačí jen pár ingrediencí a trocha šikovnosti. A pokud by vás broskve omrzely, tak je můžete nahradit kterýmkoliv jiným ovocem.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Těsto:

  • Máslové sušenky – 120 g
  • Máslo – 80 g

Jogurtovo-broskvová pěna:

  • Smetana ke šlehání – 200 ml
  • Řecký jogurt – 250 g
  • Moučkový cukr – 25 g
  • Kondenzované mléko – 60 g
  • Plátková želatina – 12 plátků
  • Studená voda – dle potřeby
  • Broskve – 600 g

Na ozdobu:

  • Smetana ke šlehání – 150 ml
  • Moučkový cukr – 25 g
  • Broskve – půlka broskve

Rozlámejte sušenky do větší nádoby a rozdrťte je mixérem. Máslo dejte do menší mističky, nechejte ho rozpustit v mikrovlnné troubě a poté ho přilijte do mísy se sušenkami, celou směs důkladně promíchejte. Takto vzniklé těsto přendejte do formy na dort vyložené pečicím papírem. S pomocí sklenice vrch těsta zarovnejte a nechejte těsto v lednici. Nyní se můžete vrhnout na přípravu pěny. Broskve oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do mixéru a rozmixujte je do hladka.

Do misky dejte plátky želatiny, zalijte je dostatečným množstvím studené vody a vyčkejte, než se nasáknou. Vytáhněte smetanu ke šlehání a dejte ji do větší misky. Je důležité, aby byla co nejvíce vychlazená, bude se vám lépe šlehat. Následně ji tedy vyšlehejte a přidejte k ní řecký jogurt, moučkový cukr, kondenzované mléko a rozmixované broskve.

Dort je připraven rychle a bez pečení

Znovu vše vyšlehejte, tentokrát ovšem na co nejmenších otáčkách. Jakmile bude vzniklá konzistence hladká, můžete se šleháním přestat. Nasáklé plátky želatiny vyjměte z vody a přemístěte je do hrnce se silným dnem. Za stálého míchání je ohřívejte, dávejte ovšem pozor na to, aby nedosáhly bodu varu. Rozpuštěnou želatinu přidejte do vyšlehané smetany s broskvemi a důkladně vše promíchejte.

Naneste pěnu na dortový základ a dejte formu alespoň na 4 hodiny do lednice. Smetanu ke šlehání vyšlehejte spolu s moučkovým cukrem do šlehačky. Tu naneste na hotový dort spolu s nakrájenými broskvemi, ozdobte ho jak chcete, fantazii se meze nekladou. Poté můžete dort podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*