Krabí maso, jak už jeho název vypovídá, pochází z kraba. Do kuchyně se zařazuje pro svoji jemnou, ale zároveň sladkou chuť.
Jedná se o maso s nízkým obsahem tuku, nemusíme se mu tedy vyhýbat ani v případě, že držíme dietu. Maso, které je běžně dostupné, pochází z kraba hnědého, modrého, modrého plaveckého nebo červeného plaveckého kraba. Díky minimálnímu obsahu tuku se jedná a velmi chutné a zároveň lehké jídlo, které skvěle působí v kombinaci se zeleninou. Proto je vhodné jej použít na přípravu salátu.
Jedinečná kombinace krabího masa a celeru
Na přípravu lahodného salátu nebudeme potřebovat ani velké množství surovin, ale ani času. Lahodný salát zvládneme v naší kuchyni vytvořit do 15 minut. Budeme na něj potřebovat 3 kusy celeru, 200 gramů krabích tyčinek, 2 vejce a 1 jablko. Na dochucení použijeme majonézu a sůl. Je tedy dobré si je před začátkem vaření také připravit.
V prvním kroku si připravíme vejce. Ty uvaříme natvrdo a to v hrnci s vodou. Jakmile jsou hotová, necháme je zchladit. Pomoci si můžeme studenou vodou. Následně je oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak si připravíme jablka a celer. Ideální je, aby všechny ingredience byly nakrájeny nadrobno a velikostně se mezi sebou moc nelišily. Jako poslední si připravíme krabí tyčinky.
Zbývá nám jen poslední krok a tím je dochucení
Krabí tyčinky si opláchneme a nakrájíme na stejné kostičky. Všechny ingredience poté jednoduše smícháme v dostatečně velké míse. Do té přidáme majonézu a celý pokrm osolíme. Takto připravený salát můžeme ihned podávat, nebo nechat v lednici chvíli odležet. Dobře bude působit i namazaný na tenkém krajíci chleba nebo opečeném toustovém chlebu.
Připravíme si tak rychlou, lehkou, ale zároveň vydatnou a osvěžující svačinu. Pokud máme více času, majonézu v receptu můžeme nahradit majonézou domácí, kterou si sami vytvoříme. Perfektní kombinaci ale bude salát tvořit i se zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami. Sáhnout můžeme například po koriandru nebo po kopru.