Úžasné tipy do kuchyně od samotného Gordona Ramseyho výrazně usnadní práci

Fotografie: Facebook / Gordon Ramsey

Gordon Ramsey je nechvalně známý britský šéfkuchař, který již získal až 16 Michelinských hvězd. V roce 2001 se mu dokonce podařilo držet 3 hvězdy u 3 restaurací naráz.

Dokonce ani ty nejkvalitnější přísady a nejpropracovanější recepty vám nezajistí delikatesní jídlo, pokud neznáte triky slavných kuchařů. Navíc, nabírání inspirace od známých a profesionálů může být mnohdy zábavné a velmi poučné. Proto vám dnes přinášíme tyto triky od Gordona Ramseyho. Zkuste se přiučit něčemu novému a následně někoho pohostit. Přátelé nebudou chápat, jak je možné, že je vaše jídlo najednou tak dobré.

Zdroj: Facebook / Gordon Ramsey

Zelené koření musí zůstat čerstvé

Koupili jste si zelené koření a máte jej v plánu nejpozději do týdne spotřebovat? V tom případě jej uložte do sklenice s vodou. Ta zajistí, že koření bude i po týdnu stejně čerstvé a chutné, jako na začátku. Protože pouze čerstvé bylinky dodají každému jídlu ten správný šmrnc a nádech profesionality.

Kdy solit vejce

Většina lidí solí vejce hned na začátku jejich přípravy. To je ovšem velká chyba, jelikož přidání soli moc brzy může způsobit, že výsledná struktura vejce bude příliš gumová. Sůl totiž z vajec rychle odstraňuje vlhkost. Proto byste vždy měli vejce solit až ke konci vaření či smažení.

Fotografie: Freepik

Trik s vanilkovými lusky

Pokud vám klasický cukr přijde moc obyčejný, můžete si ho sami originálním způsobem ozvláštnit. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je vanilkový lusk. Ten vhoďte do nádoby, ve které skladujete cukr a díky tomu získá nezapomenutelnou vůni.

Jak najít ten nejlepší ananas

Pokud chcete najít dokonalý ananas a máte strach, že si vyberete špatně, Gordon má i pro tuto situaci následující metodu. K určení jeho zralosti vám bude stačit vytáhnout jeden z jeho listů. Jestliže šel list vytáhnout snadno, tak to znamená, že je ananas dostatečně zralý a bude mít sladkou a plnou chuť.

Jak si připravit dokonalý biftek

Před tím, než použijete rostlinný olej, si pánev rozehřejte tak, aby se z ní začalo mírně kouřit. Následně si steak okořeňte, přidejte sůl a pepř, namažte jej celý olejem a vložte na pánev. Pak už jen stačí steak důkladně osmažit z každé strany po dobu cca dvou a půl minuty.

Fotografie: Freepik

Jak správně krájet cibuli a česnek

Vadí vám pláč při krájení cibule? Gordon doporučuje během celého procesu nechat kořen netknutý. Jakmile dokrájíte celou cibuli, přišel správný čas na to, vrhnout se na její kořen. Pro perfektně nakrájený česnek na malé kousíčky vám bude stačit, když použijete trochu soli. Ta zajistí rozlomení česnekových vláken a krájení bude o hodně snazší.

Zdroj: Tasty

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]