Mastnou a špinavou digestoř vyčistíte snadno díky jednoduché technice

Často vaříte a vaše digestoř potřebuje pravidelnou očistu a údržbu, aby se v ní nehromadila špína? Provádíte úklid pravidelně a opravdu důkladně? Soustředíte se opravdu na všechny místa a nic nevynecháte?

A teď se přiznejte, kdo z vás pravidelně čistí i digestoř nad sporákem? Moc lidí to není že? Právě na tuto část hodně lidí při očistě kuchyně zapomíná nebo jí nevěnuje dostatečnou pozornost. Důvodem je většinou to, že spousta lidí jednoduše neví, jak na to nebo je to pro ně moc pracné a složité.

Uvědomme si ovšem, že chceme-li čistou kuchyni, musíme očistit i digestoř. S pomocí této techniky se vám to povede a přestane to být úklidovým strašákem.

Čistá digestoř je základ

Digestoř začíná být znovu hodně špinavá a mastná? Má vaše kuchyně špatnou ventilace a hodně v ní vaříte? Potom je dost možné, že právě vaše digestoř bude potřebovat nutnou a pravidelnou očistu.

igestoř velmi dobře absorbuje páry mastnoty, ale také prach nebo přetrvávající zápach z kuchyně. Z toho důvodu je nutné ji opravdu čistit, protože filtr může být hodně zanešený. Doporučuje se jej čistit alespoň jednou za měsíc a odstranit tuky a prachy.

Pomůže jedlá soda

Filtr je možné vyčistit během několika minut a není k tomu potřeba velkého úsilí. Snadno to zvládnete s nejlevnějšími potřebami, které v kuchyni stále máte. Například tuk a prach, které jsou usazené na hliníkových filtrech odstraníte pomocí jedlé sody, která má schopnost zjemňovat a odmašťovat zbytky z povrchů.

Namočit, počkat, vyčistit

Vložte filtr do kovové nádoby nebo pánve a posypte jej jedlou sodou. Potom přidejte několik šálku horké vody, aby se filtr úplně ponořil. Počkejte 10 minut a potom přidejte ocet a několik kapek mycího prostředku. Následně filtr vyčistěte kartáčem na nádobí nebo houbičkou. Za několik minut bude váš filtr jako nový. Vyzkoušejte ještě dnes.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]