Turecký recept na plněné papriky dobyl celé Česko. Poklad z letní dovolené svou chutí dostane každého

plněné papriky

Obzvlášť v letní sezóně, je ideální připravit si plněné papriky. Chutnají výtečně a využijete tak přebytky paprik ze zahrady nebo ty z obchodu za výhodnou cenu.

Plněné papriky jsou oblíbeným pokrmem, obzvlášť v sezóně, kdy jsou levné a je jich přebytek. Můžete si je připravit s rajskou omáčkou nebo upéct v troubě samostatně. Způsobů, jak plněné papriky připravit, je celá řada. V tomto receptu můžete vyzkoušet variantu, kdy se papriky pečou na dušeném zeleninovém základě.

Ingredience na plněné papriky

300 g mletého hovězího masa
1 cibule
100 g rýže
svazek petržele
kopr
½ lžičky soli
½ lžičky kurkumy
½ lžičky červené papriky
½ lžičky koriandru
špetka černého pepře

Ingredience na zeleninový základ

30 ml rostlinného oleje
1 cibule
1 mrkev
6 paprik
1 čínské zelí
1 rajče
3 stroužky česneku
lžička rajčatového protlaku
300 ml vody
100 g tvrdého sýra

Postup přípravy

Uvařte nejprve 100 g rýže a nechte ji trochu vychladnout. Do misky vložte mleté maso a přidejte k němu uvařenou rýži a nadrobno nakrájenou cibuli. Kopr a petrželku nasekejte najemno a také přidejte k masu. Dochuťte maso, kurkumou, paprikou, koriandrem, černým pepřem a kmínem. Vše důkladně promíchejte.

plněné papriky

4 papriky podélně rozkrojte a zbavte je semínek. Do každé pak vtlačte masovou směs a na vrchu zarovnejte. Nyní si připravte ingredience na zeleninový základ. Cibuli nakrájejte a na půlkolečka, mrkev postrouhejte na hrubém struhadle, 2 papriky a čínské zelí nakrájejte na kostky. Množství čínského zelí uzpůsobte podle jeho velikosti. Pokud máte velkou hlávku, použijte jen půlku.

plněné papriky

Orestujte a poduste zeleninu na pánvi

Na pánev nalijte trochu oleje a nejprve orestujte cibulku, poté k ní přidejte mrkev a po chvíli restování vložte i papriku a zelí. Chvíli míchejte, poté zalijte vodou a přikryjte poklicí. Duste přibližně 5 minut. Dušenou zeleninu přendejte do zapékací mísy a na ni naskládejte plněné půlky paprik. Vše překryjte namočeným pečícím papírem a utěsněte alobalem.

řízky v bramboráku

Plněné bramboráky kuřecím masem: Legendární recept z dob ČSSR

plněné papriky

Papriky pečte na 200 °C přibližně 45 minut. Poté sundejte alobal i pečící papír a na vrch paprik nasypte postrouhaný sýr. Takto papriky dopečte ještě dalších 10 minut. A je hotovo. Tímto postupem budou papriky šťavnaté se zapečenou sýrovou krustou a zeleninovým základem, který se bude hodit k rýži nebo těstovinám.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*