Tento zavařený pokrm si určitě zamilujete, i přes to, že se to může zdát jako neobvyklá kombinace. Vyzkoušejte ho, stojí to za to.
Pokud patříte k lidem, kteří si rádi zavařují různá jídla, bude tento recept pro vás to pravé. Dnes si totiž zkusíte zavařit cuketu s houbami v majonéze. Uvidíte, jak si pochutnáte a nejvíce to oceníte například v zimě, kdy si jednu tuto sklenici otevřete. Skvěle se hodí například jako předkrm. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to.
Co budete potřebovat
- 1,5 kg cukety
- 500 g cibule a žampionů
- 200 g majonézy
- 2 polévkové lžíce octa
- 6 stroužků česneku
- 2 lžičky soli
- dle chuti pepř
- malý svazek petržele
- 120 ml rostlinného oleje
Způsob přípravy
Nejprve si oloupejte cuketu a poté ji nakrájejte na malé kostičky. Cibuli si také nakrájejte na kostičky. Houby si nakrájejte jak jen chcete, ale nejlepší to bude na tenké plátky. Cuketu dejte na pánev a do zlatova ji opečte. Nechte vychladnout. Houby si také opečte na suché pánvi, dokud se neodpaří veškerá tekutina. A nakonec si do zlatova opečte také cibuli.
Všechny tyto produkty smíchejte, přidejte prolisovaný česnek, majonézu a ocet. Pořádně promíchejte, přidejte bylinky a opět zamíchejte. Vzniklou hmotu dejte do čistých sklenic a pořádně zavřete víčky. Sklenice dejte do rendlíku na utěrku a zalijte je teplou vodou. Od chvíle, kdy se voda začne vařit, sterilizujte asi 20 minut.
A máte hotovo
Poté pořádně utáhněte víčka, sklenice otočte a zakryjte, dokud nevychladnou. Tyto sklenice poté skladujte někde, kde je tma a chlad, třeba někde v komůrce nebo ve spíži. Tento předkrm je opravdu moc dobrý, takže toho hned můžete udělat více. Nebo hned ochutnejte a pak uvidíte, že jste sklenic měli udělat víc. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář