Tyto skvělé větrníkové rezy s přepychovým krémem a mandlemi musí vyzkoušet úplně každý. Jsou jednodušší, než se zdá

Ten, kdo miluje mandle, by měl rozhodně vyzkoušet tento skvělý dezert. Je jich tam totiž víc než dost a navíc je tento dezert velmi jednoduchý.

Pokud i vy pokaždé, když k vám má přijet nějaká návštěva, vymýšlíte, čím byste je pohostili, rozhodně si uložte tento recept. Jestli totiž patříte k milovníkům pečení, bude to něco pro vás. Tento dezert je totiž tak dobrý, že si ho zamilujete po prvním ochutnání. Do toho je také velmi jednoduchý, takže ho zvládne naprosto každý. Jediné, co budete potřebovat, je trocha času a pár ingrediencí.

Co budete potřebovat

Těsto

  • 120 ml vody
  • 120 ml mléka
  • špetka soli
  • 90 g másla
  • 150 g mouky
  • 5 vajec
  • plátky mandlí

Krém

  • 700 ml mléka
  • 120 g cukru
  • 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • balíček vanilkového pudinku
  • 2 vejce
  • 8 g vanilkového cukru
  • 200 g másla
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • na ozdobu ještě moučkový cukr

Je to velmi jednoduché

Nejprve si připravte těsto. Vodu a mléko si nalijte do hrnce s nepřiléhavým povrchem. Přidejte špetku soli a máslo a vše přiveďte k varu. Přidejte všechnu prosátou mouku. Intenzivně míchejte, dokud se těsto nestane úplně hladkým. Hrnec dejte pryč z ohně, těsto dejte do hluboké mísy a nechte úplně vychladnout. Do vychladlého těsta postupně přidávejte vejce a pořádně promíchejte.

Polovinu těsta přeneste na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Na jeho povrchu pomocí špejle vytvořte hrbolky. Dejte do trouby a pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Během pečení ale rozhodně neotevírejte dvířka trouby. Podobně postupujte s druhou polovinou těsta, ale jeho povrch před pečením posypte mandlovými lupínky. Vršky těsta nechte úplně vychladnout.

A máte skoro hotovo

Nyní si připravte krém. Do nádoby si nalijte 200 ml mléka. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, kukuřičný škrob, vanilkový pudink a vejce. Promíchejte metličkou do hladka. Poté postupně za stálého míchání přilévejte dalších 500 ml mléka, které jste předtím přivedli k varu. Výsledek přendejte do hrnce, ve kterém jste vařili mléko. Na mírném ohni vařte, dokud nezhoustne a neobjeví se první bublinky.

Směs sundejte z ohně a přikryjte potravinářskou fólií. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Měkké máslo šlehejte mixérem po dobu 4 minut, dokud nebude nadýchané. Do něj postupně vmíchejte uvařenou a vychladlou směs a pořádně míchejte, dokud nevznikne hladký krém. Smetanu ke šlehání si vyšlehejte do tuhé šlehačky. No a nyní už jen zbývá sestavit si dort.

Skvělý dort je na světě

První kus těsta vložte do formy, ve které jste pekli. Vanilkový krém rovnoměrně rozetřete po jeho povrchu. A na povrch krému poté dejte vrstvu šlehačky. Na šlehačku dejte druhý kus těsta. Tento dort dejte na 3 – 4 hodiny do lednice. Poté ho posypejte moučkovým cukrem a můžete začít porcovat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*