Až připravíte maso tímto způsobem, budou po vás všichni chtít recept. Opravdu to vyzkoušejte, minulý rok se stal hitem

Pokud čekáte nějakou návštěvu, vyzkoušejte jim na jídlo připravit toto dokonale ochucené maso. Opravdu to stojí za to.

Pokud máte dost času a náladu na to, stát dlouho v kuchyni, připravte si toto naprosto skvělé maso. Jeho příprava sice trvá dlouho, ale většinu času bude pracovat trouba, takže je to ideální. Mezitím si totiž můžete připravit nějakou dobrou přílohu. Jakmile ochutnáte, budete naprosto spokojení. A vaše návštěva nebude vědět, kdy přestat jíst. Tak co, jdete na to?

Co budete potřebovat

  • maso – 2 kg
  • sůl – 1,5 lžičky
  • černý pepř – 1 lžička
  • paprika – 1,5-2 lžičky
  • červená paprika – půl lžičky
  • sušený česnek – 1,5 lžičky
  • česnek – 1 hlava
  • feferonka 1 ks
  • zelené jablko – 1 ks
  • rajčatová pasta – 3 polévkové lžíce
  • sójová omáčka – 6 lžic.
  • citronová šťáva – 3-4 polévkové lžíce
  • cukr – 1 polévková lžíce
  • skořice – dle chuti
  • sušený česnek – 1 lžička
  • paprika – 1 lžička

Je to opravdu snadné

Nejprve si vezměte maso a odstraňte z něj přebytečný tuk. Ideální maso je v tomto případě bok. V mase udělejte řezy asi 1 cm hluboké, protože potom maso lépe nasákne všechno koření. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Smíchejte si dohromady všechno koření a maso touto směsí potřete ze všech stran. Také do zářezů dejte větší množství česneku. Pokud jsou stroužky velké, překrojte je napůl.

Chilli papričku si nakrájejte na tenká kolečka a dejte je na maso. Pokud nemáte rádi pikantní jídla, můžete tento krok vynechat. Maso dejte do alobalu a zabalte. Dejte do trouby na 2 hodiny. Mezitím si připravte polevu na maso. Jablka si nastrouhejte na struhadle a dejte je do hrnce. Přidejte k němu sójovou omáčku, rajčatový protlak, citronovou šťávu, cukr, pepř, papriku, sušený česnek a skořici. Důkladně zamíchejte.

A máte hotovo

Hrnec si postavte na sporák a tuto směs trošku zahřejte. Po dvou hodinách maso vyndejte z trouby a troubu si předehřejte na 230 stupňů. Maso potřete připravenou omáčkou ze všech stran a dejte do trouby. Pečte asi 15 minut. Budete naprosto nadšení vůní tohoto pokrmu. Budou se vám po ní totiž sbíhat sliny. Opravdu ho vyzkoušejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*