Na dezertu z vaflí, jahod a smetany prostě nemůže být nic špatného. Myslíme, že si ho stoprocentně zamilujete.
Máte vy nebo vaše děti rádi sladké snídaně? Jenže komu by se chtělo hned po ránu začít něco zdlouhavě péct? A nejraději byste si dali něco čerstvého, takže pečení předchozí den také nepřipadá v úvahu. Máme pro vás jednoduché řešení. Vyzkoušejte tento vaflový dezert se smetanovou náplní a jahodami. Je výborný, lehký a potěší každý mlsný jazýček, především ten dětský.
Co budete potřebovat
- 600 ml smetany ke šlehání
- 200 g mascarpone
- 200 g nízkotučného tvarohu
- 80 g moučkového cukru
- 1 a půl lžičky vanilkového extraktu
- 3 balíčky smeta fixu
- 400 g jahod
- 16 vaflí
No a teď už vám nebrání nic v tom, jít vařit
Nejprve si vyšlehejte smetanu do tuhého krému, společně se smeta fixem a moučkovým cukrem. Poté do krému přidejte mascarpone a nízkotučný tvaroh. Všechno to promíchejte do hladkého a nadýchaného krému. Vezměte si jahody, očistěte je a nakrájejte na menší kousky. Všechny jahody přidejte do smetanového krému a promíchejte.
Vše to vyskládejte na vafle
Rozdělejte si vafle a naskládejte je na připravený plech. No a krém ze smetany a jahod naneste na vaflovou vrstvu. Povrch krému také překryjte vaflemi. Takto dejte zákusek do lednice a nechte tuhnout několik hodin.
Jak tento dezert servírovat
Vytáhněte dezert z lednice a nakrájejte na stejné kusy. Můžete ho podávat se šálkem dobré kávy nebo cappuccina. Děti si dezert mohou dát k mléku nebo ke kakau. Kromě jahod můžete do dezertu přidat jakékoliv ovoce, na které máte zrovna chuť. Pokud ale připravujete tento dezert pouze pro dospělé, můžete vafle pokapat nějakým vaším oblíbeným likérem. Přejeme vám dobrou chuť.