Občas se stane, že jediné, co si po náročném dni přejeme, je mít rychlou a nenáročnou večeři připravenou na stole. Veškeré tyto podmínky splňuje následující recept.
Mezi jednu z nejčastějších surovin, která se vyskytuje na našich talířích, se rozhodně řadí brambory. Jedná se o podstatný zdroj vitamínů a minerálů, jejich další výhodou je rozhodně to, že si z nich můžeme vytvořit chutný pokrm z jednoho hrnce, a to téměř doslova za několik minut. Jedná se o ideální volbu, pokud jsme po celém dni unaveni a nechceme v kuchyni trávit dlouhé hodiny.
Ingredience potřebné na přípravu bramborového kastrolu:
- 3 středně velké brambory
- cibule
- mrkev
- půlka červené papriky
- špetka soli
- svazek zelené cibule
- svazek petržele
- 3 vejce
- 200 mililitrů mléka
- 200 gramů hladké mouky
- lžička prášku do pečiva
- 150 gramů tvrdého sýra
Bramborový pokrm, který není náročný na přípravu
Jako první si připravíme brambory, které oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Takto připravenou ingredienci namočíme na 15 minut do vody, tento čas využijeme na další přípravu. Nakrájíme si najemno cibuli, kterou následně osmažíme na rostlinném oleji. Přidáme k ní také nahrubo nastrouhanou mrkev a restujeme do té doby, dokud nám oba druhy zeleniny nezměknou.
Tradiční zapečené brambory jsem posunula o úroveň výše díky tajné přísadě. Nic lepšího jste nejedli
V míse smícháme ingredience
Ke směsi cibule a mrkve přidáme také na proužky nakrájenou papriku. Vše osolíme a restujeme do úplného změknutí. Z brambor vymačkáme vodu a připravenou zeleninu k nim přidáme. Vše promícháme a přidáme také najemno nakrájenou zelenou cibuli a petržel. Do vedlejší mísy si rozklepneme vajíčko, které osolíme a rozšleháme. Postupně k němu přiléváme také mléko.
Upečeme a doplníme vrstvou nastrouhaného sýra
Do směsi vejce a mléka postupně prosejeme také mouku a prášek do pečiva. Takto připravené těsto vlijeme do směsi restované zeleniny s bramborami a důkladně vše promícháme. Vezmeme si k ruce plech, na který položíme pečící papír. Směs na něj nalijeme a pečeme v troubě po dobu 25 minut na 180 stupňů. Výsledný pokrm hojně posypeme nastrouhaným sýrem.
Napište komentář