20letý student zemřel po konzumaci těstovin s rajčatovou omáčkou, která byla pravděpodobně nakažená nebezpečnou bakterií. Byla to osudná chyba.
V současné době se lékaři potýkají s čím dál více pacienty, kteří se v důsledku konzumace určitých pokrmů nakazili nebezpečnými bakteriemi. Nejčastěji to bývá salmonela nebo Helicobacter pylori, které sice mohou lidské zdraví výrazně ohrozit, ale ne natolik, jako bakterie Bacillus cereus produkující silné toxiny. Ta bohužel pronikla do těla 20letého studenta, který na následky jejího působení zemřel.
Vážné potíže po konzumaci těstovin
Celá situace se odehrála velmi rychle a nechala za sebou truchlící rodiče, kteří nyní varují všechny ostatní, aby si dávali pozor před hrozivým nebezpečím, které může potkat naprosto každého. 20letý chlapec z Belgie onemocněl poté, co snědl těstoviny s rajčatovou omáčkou, které si připravil několik dní před tím. Jídlo bylo podle webu OnlineNytt udržováno při pokojové teplotě a když jej chtěl sníst, jednoduše si přidal a jídlo vložil do mikrovlnné trouby, aby nebylo příliš studené.
Bohužel však poté, co pokrm snědl, odešel ze svého domova, aby se mohl zapojit do svých sportovních aktivit s přáteli, načež se zhruba po 30 minutách vrátil, protože jej bolela hlava, břicho a také pociťoval silnou nevolnost. Podle rodičů brzy začal zvracet a trápil jej silný průjem, kvůli čemuž se nemohl ani pořádně najíst. Chlapec se však příliš nebál, a tak se napil obyčejné vody a usoudil, že problémy přes noc pravděpodobně zmizí.
Rodiče čekalo nemilé odhalení
Bohužel se však stalo něco naprosto hrozného. Jelikož mladík ráno nevyšel ze svého pokoje, zaťukali na něj jeho rodiče, protože se báli, zda se mu něco nepřihodilo. Jakmile otevřeli dveře, přišlo veliké zděšení – jejich syn ležel na posteli bez jakýchkoliv známek života. Příčinou jeho smrti byla podle odborníků pravděpodobně otrava jídlem bakterií Bacillus cereus, která produkuje silné toxiny. Celý příběh sdílel také youtubový kanál Chubbyemu, podívat se na něj můžete níže.
Češka dostala od sousedky cuketu. Za tři hodiny ji museli hospitalizovat ve vážném stavu
Pozdější pitva následně prokázala, že bakterie byla tak toxická, že mladíkovi způsobila selhání jater, které následně vedlo k jeho smrti. Lékaři proto nyní varují, abyste nenechávali jídlo delší dobu při pokojové teplotě, neboť se v něm mohou množit bakterie, jako je právě Bacillus cereus – ta se nejčastěji nachází právě v rýži nebo těstovinách a tvoří toxiny, pokud je potravina skladována příliš dlouho při pokojové teplotě. Jak uvádíme na webu Zdravé Stravování, podobný osud potkal také starší paní, která snědla cuketu od sousedky.
Napište komentář