Kakao není jen nápoj, ale i unikátní přírodní lék

Kakao pijí rády nejenom děti, ale mají ho v oblibě také dospělí. Nejenom, že tento nápoj skvěle chutná, ale může být také zdraví. Až se dozvíte, jak a co všechno dokáže, uvědomíte si, že byste ho měli začít pít také. Třeba každý den k snídani, nebo i během dne, třeba místo klasické kávy, na kterou řada dospělých po kakau přesedlala.

Proč právě kakao

Podívejme se na kakao z jiného pohledu, než toho, který znáte. Dá se totiž považovat za zajímavý, doslova až unikátní lék, který dokáže prospět vašemu zdraví. To nejkvalitnější může obsahovat až 700 sloučenin, hlavně potom antioxidantů, které dokážou výrazně prospět lidskému zdraví. A to tak, že tělo chrání před různými negativními vlivy. Mezi hlavní druhy daných sloučenin patří antokyany, isoflavony, flavonoidy, flavonoly a flavony.

Dále má kakao příznivý vliv na snižování krevního tlaku, ale také na snižování cholesterolu. Umí také prospívat cévnímu systému, prospívá ředění krve a omezuje výskyt sraženin. Dále ochraňuje buňky lidského těla před různými negativními vlivy i nemocemi, kam můžeme řadit i rakovinu.

Pití kakaa má též dobrý vliv i na naše srdce, stejně jako na naši psychiku, jelikož zlepšuje náladu a eliminuje stres a depresi. Opomenout nelze také to, že kakao je nápoj a ten samozřejmě pomáhá při dehydrataci. Jak vidíte, pozitiv je více než dost.

Jak na to pravé kakao?

Co vše kakao dokáže, to již víte. A jak si připravit to pravé? Základem je kvalitní surovina. Čím je lepší, tím je také prospěšnější pro věše zdraví. To si pamatujte. Samotná příprava je už celkem snadná, jelikož stačí smíchat 1 lžíci kvalitního kakaa v šálku horké vody, nebo mléka. A je to. Tento horký nápoj potom stačí vypít.

Pokud ho chcete i něčím vylepšit, můžete použít cukr, ale tím jeho zdravotní účinky zbytečně degradujete. Proto je lepší dochutit ho třeba i trochou skořice nebo vanilky, a pokud trváte na sladkém, tak i trochou medu.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]