Pochutnáte si rádi na sladkých dezertech? Mléčné soudky s drcenými ořechy a čokoládou pro vás budou tou správnou volbou.
Patříte mezi skupinu lidí, která si neodpustí ke kávě chutný a originální dezert? Pokud je vaše odpověď ano, tak je pro vás recept na mléčné soudky s drcenými ořechy a čokoládou tou správnou volbou. Nejenže je jejich příprava nenáročná – nebudete k nim potřebovat ani mnoho ingrediencí, tudíž vás opravdu nepřijdou draho. Navíc se tato pochoutka hodí téměř ke každé příležitosti, tudíž na nic nečekejte, a vrhněte se do příprav.
Mléčné soudky s čokoládou
Kombinace čokolády, lískových oříšků a mléčné náplně v jednom nemůže urazit snad žádného milovníka sladkých dezertů. Pokud i vy patříte mezi skupinu lidí, kteří si s kávou nebo po obědě dopřejí něco lahodného, tak vám nejspíše recept na mléčné soudky s čokoládou nedá spát. Nemusíte se ovšem ničeho obávat, postup je nenáročný, tudíž jej zvládne každý začínající kuchař nebo kuchařka. Budete potřebovat následující ingredience:
- 1 litr mléka
- 170 gramů cukru
- 120 gramů hladké mouky
- 2 polévkové lžíce škrobu
- 1 polévková lžíce másla
- 1 sáček vanilkového cukru
- Lískové oříšky, podle potřeby
- Čokoládová polevy, podle potřeby
- Pistácie, podle potřeby
Postup pro přípravu:
- Nejprve si připravte hrnec, do kterého nalijte mléko, přidejte kukuřičný škrob a cukr. Ingredience pořádně pomíchejte, a poté směs přiveďte při stálém míchání na středním ohni k varu.
- Směs vařte do doby, než získá hustotou podobnou pudinku. Poté hrnec sundejte, přidejte do horké směsi máslo a vanilkový cukr a elektrickým šlehačem ingredience prošlehejte do hladka.
- Nyní mléčnou směs nalijte do skleniček, které posléze překryjte přilnavou fólií. Takto nechte směs pořádně vychladnout, aby šla ze sklenice snadno vyklopit (může to trvat i několik, proto je lepší vložit směs po vychladnutí do lednice a zkrátit si tak dobu čekání).
- Jakmile bude směs vychlazená, vyklopte ji ze skleniček na talíř a rozdělte na menší kousky. Na další talíř si poté připravte drcené ořechy, jimiž obalte každý kousek ztuhlé mléčné směsi.
- Nakonec povrch každého mléčného soudku polijte ještě čokoládovou polevou, na kterou nasypte trošku drcených pistácií, a můžete podávat.
- Dobrou chuť!
Pokud jste během výše uvedeného postupu něco nepochopili, níže můžete shlédnout video, kde je příprava znázorněna krok za krokem:
https://www.youtube.com/watch?v=SpdTye-BUfY&feature=emb_title