Mřížka trouby se může snadno znečistit. Jak od prskajících potravin, tak proto, že mnoho věcí pečete přímo na ní. Jak zajistit, aby byla opět dokonale čistá? Chemii z obchodu potřebovat nebudete, jelikož si společně ukážeme, že postačí mnohem jednodušší postup. Který však ukazuje svou výjimečnou efektivitu.
Dejte ji do vany
Jak mřížka trouby, tak i rošt grilu, by měl být čištěn ve vaně. Na dno nejprve dejte ručník nebo hadr, abyste vanu nepoškodili. Potom na něj dejte kovový kus a napusťte horkou vodou tak, aby byla mřížka zcela pod vodou.
Použijte jednoduchý čistič
Už samotná horká voda napomůže tomu, že se špína poměrně jednoduše odmočí. Dále však přidejte do vany ještě 3 lžíce pracího prášku, dále 3 lžíce přípravku na nádobí a k tomu ještě přidejte 3 lžíce jedlé sody.
Nechte odmočit
Když máte vše hotovo, nechte mřížku nebo rošt ve vaně. A to po dobu nejméně 4 hodin. Pokud je špína opravdu výrazná, nic nezkazíte tím, když ho takto necháte přes noc. Uvidíte, že špína během této doby dokonale povolí a mřížka bude opět dokonale čistá.
Dočistěte a opláchněte
Když směs špínu uvolní, vezměte houbičku nebo kartáč a mřížku či rošt ještě důkladně dočistěte od nečistot, které nezvládla odstranit vaše čisticí směs. Následně už stačí vše jenom důkladně opláchnout čistou vodou a potom nechat uschnout. Potom jenom opláchněte svou vanu a je hotovo.
Čistěte pravidelně
Základem úspěchu není jenom použití správného postupu a tohoto domácího čističe. Také byste neměli zapomínat na to, že čistění je vhodné věnovat se pravidelně. Díky tomu nebude špína až tak zaschlá a klidně postačí, když bude mřížka v roztoku třeba jenom pár desítek minut. I tím lze docílit toho, že bude znovu jako nová, dokonalá. Takže pokud někdy začnete uvažovat o tom, že ji budete vyhazovat, nezapomeňte si vzpomenout právě na tento efektivní postup.