Domácí prací prášek zajistí, aby bílé prádlo, bylo opět sněhově bílé

Bílé oblečení skvěle vypadá, ale může být spojeno s jemným drobným negativem. Postupně začne šednout, nebo dokonce žloutnout. Proto ho mnoho lidí schová do skříně a raději ho nenosí. To je ale velká chyba. Existují snadné domácí postupy jak zajistit, že bude opět zářit a bude jako nové.

Stačí jenom tři věci

Pokud máte bílé oblečení, které už nevypadá tak jako když jste ho přinesli z obchodu, nezoufejte. Ukážeme si postup, díky kterému bude opět jako nové. A rozhodně není spojený s využitím chemického bělidla, které volí stále více lidí. Nejenom, že je to chemie, která může vaše oblečení poškodit. Ne vždy totiž s bělidlem dosáhnete požadovaného cíle. Proto je lepší jít naší, efektivnější, šetrnější a zajímavější cestou. A postačí vám k tomu jenom tři věci. Konkrétně to budou tyto:

  • 2 lžíce soli

  • 1 lžíce jedlé sody

  • 1 lžíce pracího prášku

Jak na použití?

Máte všechny ingredience? Patrně ano, jelikož se jedná o běžné věci, které má doma každý. Ty následně rozmíchejte ve vodě. Do ní potom namočte své bílé oblečení. A je jedno, zda je to klasický outfit, nebo se naopak jedná o vaše spodní prádlo.

Doba namočení by se mela pohybovat v rozmezí 15 – 30 minut. Během ní budou jednotlivé látky v roztoku efektivně působit na to, aby se vaše oblečení efektivně, ale šetrně vybělilo. Delší dobu nedoporučujeme, jelikož půl hodina plně dostačuje.

Co udělat potom?

V úvahu přicházejí dvě věci. Můžete své oblečení ručně přemáchnout a dát ho sušit. A bude dokonale bílé. Stejně tak ho ale můžete ještě vložit do pračky a zapnout klasický program na jemné bílé, ke kterému přidáte odpovídající množství prášku. Potom vyjměte a dejte sušit. A zde pro vás máme také jeden zajímavý trik. Nejlepší je sušit bílé prádlo venku, na slunci. Budete se divit, ale i tato jednoduchá věc, přispívá k tomu, aby v budoucnu vypadalo stále dokonale.

Fotografie: Pixabay, Freepik

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]