Po tomto nadýchaném bobulovém koláči mé maminky se moje děti mohou utlouci. Je hotový do 5 minut

Berry pie těsto v zapékací míse

Berry pie, tedy bobulový koláč, je dezert, který lze připravit z různých druhů těsta a drobného ovoce. Těsto může být křehké, listové, kynuté nebo piškotové.

V našich končinách je velmi oblíbeným ovocným koláčem bublanina. Proč ale nezkusit změnu a neupéci si koláč zdánlivě podobný, ale přece jiný. Příprava se liší tím, že bublanina se tvoří z piškotového či třeného těsta a ovoce se skládá navrch, s případným mírným propadem dovnitř. Berry pie může být zhotoven z různých druhů těsta. Zásadním rozdílem je to, že ovoce se při jeho přípravě sype přímo do hmoty.

Bobulový koláč, obdoba české bublaniny

Bobulový koláč můžete ozdobit moučkovým cukrem, šlehačkou, kopečkem zmrzliny nebo lístky máty. Bude skvělou volbou nejen ke kávě, ale i jako součást snídaně, dezert či jako dobrota pro čajový dýchánek s rodinou nebo přáteli. Jako náplň se používá letní sezónní ovoce, ať již  čerstvé nebo zmražené: jahody, maliny, rybíz, třešně, borůvky a další. Přinášíme recept na přípravu lahodného koláče, do něhož můžete využít ovoce jak čerstvé, tak i mražené.

Ingredience:

  • Vejce – 2 ks;
  • Hladká mouka – 260 g;
  • Prášek do pečiva – 10 g (odpovídá cca 1 sáčku);
  • Cukr krupice – 160 g;
  • Sůl – 1/3 lžičky;
  • Kefír – 8 lžic;
  • Rostlinný olej – 8 lžic;
  • Ovoce – 300 g.
Dvoubarevný dort hotový celý dort

Tento lahodný dort dělám jen ze 4 ingrediencí. Kamarádky tvrdí, že chutná jako z luxusní cukrárny

Příprava bobulového koláče:

  • Do mísy s vejci nasypte klasický a vanilkový cukr, sůl a důkladně promíchejte, dokud se cukr a sůl zcela nerozpustí.
  • Přilijte kefír a rostlinný olej.
  • Znovu řádně promíchejte.
  • Do směsi postupně nasypte 240 gramů hladké mouky smíchané s práškem do pečiva.
  • Vymíchejte husté těsto bez hrudek.
  • Ovoce smíchejte se lžící mouky a přidejte do těsta.
  • Všechny ingredience řádně spojte.

Berry pie upečený nakrájený

  • Těsto nalijte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Nemáte-li pečicí papír, můžete pekáč vymazat tukem a vysypat hrubou či polohrubou moukou.
  • Koláč pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
  • Výsledkem je vynikající a voňavý koláč.
  • Po upečení doporučujeme posypat moučkovým cukrem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*