Tento nadýchaný tvarohový koláč z levných přísad chutná jako z luxusní cukrárny. Je hotový do 10 minut

Jemný tvarohový koláč s modrým kvítkem krájení

Tvarohové dezerty s ovocem jsou velmi oblíbené. Kdo by neměl rád kombinaci lehké nakyslosti s nepřehnanou, voňavou sladkostí například malin.

Buchty, koláčky všech velikostí, hříšně dobré dezerty pečené na plechu nebo v dortové formě… Už od babiček je známe z těsta kynutého i „bleskového“ s kypřicím práškem. Jste připraveni na extra jemný tvarohový koláč s drobným ovocem? Fantazii se meze nekladou, chutnou náplní bude tvaroh smíchaný s vejci, cukrem, vanilkou i dalšími přísadami, jako jsou rozinky (i namočené v rumu), čerstvé či kandované ovoce.

Lahodný a jemný tvarohový moučník

Tvarohový koláč je chutný a jemný, může být skvělou volbou pro posezení při kávě, bude také důstojným občerstvením pro oslavy. Připravuje se z dostupných surovin, vyznačuje se příjemnou texturou a sladce navinulou chutí i vůní. Receptů na různé tvarohové koláče je přehršel. Mohou být pečeny jako jeden kus na plechu, v kulaté formě, tvarované jako malá kolečka, s lineckým, listovým nebo kynutým těstem, stejně jako s různými náplněmi.

Ingredience na těsto:

  • Hladká mouka – 250 g;
  • Máslo – 100 g;
  • Cukr – 50 g;
  • Vejce – 1 ks;
  • Sůl – špetka;
  • Prášek do pečiva – 1 lžička.
Slaná roláda balení syrové rolády s okurkami

Tato lahodná slaná roláda je mojí záchranou, když chci rodině dopřát luxusní pokrm, ale čekám na výplatu

Ingredience na náplň:

  • Tvaroh – 500 g;
  • Vejce – 2 ks;
  • Cukr krystal – 150 g;
  • Škrob – 20 g;
  • Zakysaná smetana – 100 g;
  • Vanilkový cukr – 1 lžička;
  • Drobné ovoce – 200 g.

Jemný tvarohový koláč s malinami syrový v dortové formě
Příprava tvarohového koláče:

  • Vejce rozklepněte do misky, smíchejte s cukrem a solí.
  • Přidejte vlahé rozehřáté máslo a řádně promíchejte.
  • K máslu a vejci přisypte mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  • Vypracujte pružné a měkké těsto.
  • Těsto vložte do koláčové formy, rozetřete po dně a po stranách.
  • Uložte do lednice odpočinout.
  • Na náplň smíchejte vejce s vanilkovým a krystalovým cukrem.
  • Vyšlehejte do hladka.
  • Tip: Pokud je tvaroh zrnitý, doporučujeme jej protřít přes síto.
  • Přidejte tvaroh, zakysanou smetanu a škrob, vše společně promíchejte.
  • Tvarohovou směs natřete do formy na těsto, vršek posypte lesním ovocem.
  • Koláč pečte 40-45 minut při 180 stupních.

Jemný tvarohový koláč s malinami ukrojený kousek

  • Při pečení je důležité neotevírat troubu.
  • Po upečení a vychladnutí se doporučuje dát koláč na několik hodin do chladničky.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*