Jaro máme tady a s ním i Velikonoce, které už pomalu klepou na dveře. Pokud patříte k těm, kteří tento svátek slaví, pak vás nemine výzdoba v podobě zajíčků, beránků, ptáčků, větviček, vajíček, a také příprava různých laskomin. Právě na to se dnes zaměříme. Jestliže tápete, co dobrého k snědku připravit, pak jste tady správně. Přinášíme trochu velikonoční inspirace.
Velikonoční bábovka
Většinou se na Velikonoce peče beránek nebo zajíček. Pokud však máte formu pouze na klasickou bábovku, nevadí. Pojměte to jarně a ozdobte ji jedlými květy. V tomto případě jde o rozmarýn. Použít můžete i levanduli.
Velikonoční dort hnízdo
Jestliže přeci jen toužíte po něčem víc velikonočním, pak zkuste tento dort. Vyrobit lze opět z bábovky, pouze polijete krémem, posypete kokosem či hoblinkami a naplníte střed bábovky bonbóny ve tvaru vajíček. Můžete však také posadit doprostřed zajíčka.
Velikonoční košíček
Tady už je potřeba trochu šikovnosti, ale nic, s čím by si šikovná hospodyňka neporadila.
Velikonoční dort
Další velikonoční dort není také složitý. Korpus můžete upéci nebo koupit hotový. Pak už stačí vyrobit krém, kávovou šlehačku a ozdobit barevnými vajíčky.
Jednoduchý dortík se zajíčkem
Upečete si základ, pak z něj pomocí vykrajovátka nebo skleničky vykrojíte kolečka, promažete krémem, ozdobíte a usadíte čokoládového zajíčka. Roztomilý a chutný dezert je na světě.
Velikonoční koblihy
Nemusíte mít dokonce ani žádný kulinářský titul a přesto můžete připravit úžasné velikonoční dobroty. V tomto případě použijete koupené koblihy, cukrovou vatu, zelenou cukrovou trávu a bonbóny vajíčka. Místo koblihy lze použít i zákusky – věnečky.
Velikonoční nápoj
Mimo dortů, bábovek, dezertů, koblížků můžete připravit i sladký nápoj, který bude přesto šetrný k vašemu zdraví a štíhlé figuře. Použít totiž můžete rostlinné mléko, jahody nebo banán, kokosovou smetanu a další ozdoby, které uznáte za vhodné. Do nápoje pak jen strčíte velikonoční brčko. V tomto případě nemusíte použít ani gram cukru.
Velikonoční frittata
Aby toho sladkého nebylo příliš, můžete připravit i velikonoční frittatu a ozdobit jarní cibulkou, purpurovými lístky bazalky a kvítky rozmarýnu. Mimo to nezapomeňte také na tradiční kopřivovou nádivku.
Obrázky: elledecor