K Vánocům neodmyslitelně patří i bramborový salát, to ale neznamená, že bychom s tuto pochoutku nemohli dopřát i v průběhu roku. Jeho příprava není náročná.
I přesto, že se jedná o pokrm studený, jedná se zároveň o pokrm velmi oblíbený a rozšířený. Zajímavé je, že na jeho přípravu existuje několik receptů, základní surovina je ale stále stejná, jsou to brambory. Salát, který z nich připravíme, se sice neřadí mezi jídla předních luxusních restaurací, jedná se ale o pokrm tradiční.
Ingredience potřebné na přípravu bramborového salátu:
- 2-3 velké brambory
- 2 nakládané okurky
- 2-3 polévkové lžíce hustého přírodního jogurtu
- špetka soli
- špetka černého pepře
- 1 lžička jemně nasekaného kopru
Jednoduchá příprava krok za krokem
Celá krása bramborového salátu tkví také v tom, že jeho příprava není nijak náročná. Jako základní surovinu použijeme brambory, které si na povrch umyjeme a vložíme do vody. Je zapotřebí aby se brambory vařily do změknutí, to snadno zkontrolujeme vidličkou. Jakmile jsou brambory hotové, rychle je ochladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Nejlepší zeleninový salát, který jsem kdy jedla. Vylepšila jsem 20 let starý recept pomocí lahodné přísady
Veškeré suroviny smícháme a pořádně dochutíme
Nakájené brambory smícháme s okurkami, které jsme si připravili stejným způsobem. Abychom salát spojili do jednotné hmoty, použijeme k tomu bílý přírodní jogurt. Díky tomu bude výsledný salát nejen odlehčený, ale také zdravější než salát klasický. Výslednou směs důkladně osolíme a opepříme, kořením rozhodně nemusíme šetřit. Nakonec do salátu přimícháme také čerstvý kopr.
Hodí se nejen k osmaženému kaprovi
Výsledný salát je dobré na několik hodin uložit do ledničky, to aby se jeho chutě spojily v jednu. Pokud máme raději jeho kyselejší provedení, do nakrájených brambor můžeme nalít vodu, kterou najdeme ve skleničce s kyselými okurkami. Bramborový salát se hodí jako příloha k masu nebo smaženému sýru, využít jej ale můžeme také na přípravu chlebíčků.
Napište komentář