Připravte si tuto nevídanou pochoutku, která je tak jednoduchá, že nevyžaduje žádné zdatnější znalosti v kuchyni. Pochutnají si především muži.
Pokud máte chuť připravit si v kuchyni něco nevídaného, proč nezkusit kuřecí palačinky? Tento pokrm sice nezní moc lákavě, protože většina z nás si představuje palačinky jako sladkou snídani. Jakmile jej ovšem ochutnáte, budete litovat, že jste na tento recept nenarazili již dříve. Jeho příprava je opravdu nenáročná a výsledek stojí za to. Pochutnají si především pánové.
Jednoduché kuřecí palačinky
Jednou z hlavních ingrediencí kuřecích palačinek je doopravdy kuřecí maso. Jde tedy o takovou slanou verzi tohoto pokrmu, která je ovšem velmi bohatá na mnoho potřebných živin. Jakmile se tento pokrm naučíte dělat, pravděpodobně se z něj stane závislost, protože i přes tento děsivý název chutná opravdu skvěle. Navíc je tak jednoduchý, že si s ním podaří i absolutní kuchařský laik. Nyní už na nic nečekejte a připravte si následující ingredience:
- 1 kus kuřecího stehna
- 500 mililitrů kefíru
- 100 gramů tvrdého sýru
- 100 gramů pšeničné mouky
- 1 vejce
- 5 gramů zázvoru
- 1 lžíce sójové omáčky
- Zelená cibule
- 0,5 lžičky jedlé sody
- Slunečnicový olej, podle chuti
- Sůl, podle chuti
- Černý pepř (mletý), podle chuti
Postup pro přípravu:
- Nejprve očistěte kuřecí stehno a poté jej pomelte v mlýnku na maso. Na hrubém struhadle poté nastrouhejte tvrdý sýr a zelenou cibuli nakrájejte najemno.
- Připravte si mísu, ve které rozšlehejte vajíčko, přidejte k němu cibuli a dochuťte pepřem a solí. Ingredience pořádně smíchejte, aby se chytly tu správnou chuť.
- Do stejné mísy nyní přidejte tvrdý sýr, pomleté kuřecí stehno, mouku a jedlou sodu. Všechny ingredience znovu dobře promíchejte. Následně nastrouhejte na jemném struhadle zázvor a poté jej přidejte do směsi taktéž.
- Nakonec do směsi přidejte kefír a sójovou omáčku. Všechny přísady nyní pořádně promíchejte a poté si rozehřejte pánev na mírném ohni. Olej použijte podle vaší chuti, ovšem stačí ho opravdu trošku.
- Směs nyní přelévejte po částech na pánev a smažte ji z obou stran po dobu 2-3 minut. Hotové kousky položte na papírovou utěrku, aby se do nich vsákl veškerý přebytečný tuk.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Rada na závěr
Hotové kuřecí palačinky srolujte do závitků a podávejte je nejlépe horké. K tomuto pokrmu se nejvíce hodí obyčejný zakysaná smetana, kterou pro ochucení můžete zředit majonézou v poměru 1:1. Je to však na vás, jak si tento výborný recept nakombinujete.