Lahodná směs všeho dobrého a sladkého, i těmito slovy by se cukroví dalo popsat. Jedno takové si můžete připravit a rovnou i bez nutnosti zapínání trouby.
Kolik cukroví jste letos již upekli? Pokud je odpověď žádné a jste z toho trochu ve stresu, tak si můžete oddychnout. Nic totiž není ztraceno a nebudete odkázáni na koupi cukroví od jiných či spěchání na poslední chvíli. Jednoduše si můžete udělat cukroví tak, aby vám to nezabralo ani příliš času a ani příliš energie. To je výhoda toho, když nemusíte péct.
Ingredience a postup přípravy
Budete potřebovat jen tyto tři věci:
- Tři sta třicet gramů máslových sušenek
- Tři banány
- Dle potřeby strouhaný kokos
Nejprve byste měli vědět, jakým stylem je vhodné v obchodě vybírat banány. Ty čerstvější jsou sice v zásadě zdravější, ale na to se tentokrát nehraje. Abyste měli opravdu kvalitní a pevné těsto, je potřeba vybrat banány již trochu uzrálejší. Řiďte se tedy tím, aby byla slupka pokud možno nahnědlá a banán na omak docela měkký.
Všechno hoďte dohromady a máte prakticky hotovo
Jakmile takové banány najdete, okamžitě je berte domů a můžete začít s přípravou. Doma je řádně oloupejte a položte na talíř či do misky. S pomocí drtiče na brambory z nich udělejte kaši, vidličkou dolaďte detaily. Pokud drtič na brambory nevlastníte, tak celý proces zvládnete hravě jen s vidličkou, zabere to tak o minutu více času. Co se týče sušenek, na ty bude potřeba trochu větší kalibr. Rozhodně oceníte použití mixéru či elektrického mlýnku.
Sušenky do něj nalámejte a postupně je všechny rozemelte na co nejdrobnější částečky. Dejte si opravdu záležet, jinak budete mít v těstu velké kusy a to by nebylo dobré.
Teď přijde ta nejjednodušší část, jelikož vám stačí do mísy vlít banánovou kaši, smíchat ji s potřebným množstvím nadrcených sušenek a těsto máte hotovo. Tím, že je dezert nepečený, vám už moc kroků k udělání nezbývá. Do další menší mističky nasypejte strouhaný kokos a z banánového těsta vytvarujte cokoliv.
Nejklasičtější jsou kuličky, ale nebojte se i jiných tvarů, pokud máte třeba formičky. Nejlepší na tom je, že se vůbec nemusíte omezovat jen na kokos a díky tomu vám může vzniknout mnoho druhů tohoto cukroví. Například něco obalte v kokosu, něco ve zbytku ze sušenek a něco v nastrouhané čokoládě. Jako výsledek to bude vypadat lépe a vy si užijete hned několik lahodných chuťových variací. Dobrou chuť!