Nepečené dezerty bývají časově méně náročné na přípravu a většinou jsou také lehké, jemné a nadýchané. Tento není výjimkou.
Příprava tohoto dezertu je opravdu rychlá. Jeho chuť je jemná a textura křupavá. Vzhledově je tento dort také úžasný, jelikož se skládá ze sušenkového korpusu a dvou druhů krémů. Na povrchu je navíc ozdoba z hořké čokolády. Přestože se zdá, že složek je v něm mnoho, není tomu tak a příprava je opravdu jednoduchá a časově méně náročná, než kdybyste pekli klasický piškotový korpus.
Připravte si veškeré suroviny
Na korpus budete potřebovat 200 gramů sušenek, 100 gramů vlašských ořechů a 80 gramů másla. Na tmavý krém si přichystejte 200 gramů nutely a stejné množství smetanového sýra. Na světlý krém budete potřebovat smetanu ke šlehání s vysokým obsahem tuku a 200 gramů smetanového sýru. Navíc ještě 50 gramů cukru. Na ozdobu pak hořkou čokoládu a vlašské ořechy dle potřeby.
Nejprve si připravte korpus. Sušenky nalámejte na kousky a rozdrťte mixérem. Stejným způsobem nadrťte i vlašské ořechy a smíchejte dohromady. Pak přidejte rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte. Získáte vlhkou směs, se kterou se bude opravdu dobře pracovat. Do formy vyložené pečícím papírem s odnímatelným dnem o průměru 18 cm rovnoměrně rozložte vzniklé těsto.
Krémy i poleva na dort
Nyní si připravte tmavý krém. Smíchejte dohromady nutelu a smetanový sýr. Vyšlehejte mixérem do hladka a potom směs nalijte na připravený korpus do formy. Rovnoměrně rozetřete a pokračujte přípravou světlého šlehačkového krému.
Nejprve na vysokou rychlost vyšlehejte šlehačku a postupně přidejte moučkový cukr. V jiné misce vyšlehejte smetanový sýr a poté přidejte do šlehačky.
Také tento krém nalijte do formy. Nakonec dort nazdobte jádry vlašských ořechů a rozpuštěnou čokoládou. Po dokončení je vhodné dort uložit na několik hodin do lednice, aby nejen krémy, ale také čokoládová poleva dokonale zatuhla. Po vyndání dortu z lednice odstraňte formu díky uvolnění kroužků a sundejte pečicí papír. Následně můžete dort nakrájet a podávat.