Nepečený dort s mléčnou pěnou

Ke každé plnohodnotné oslavě patří zcela jistě dort, takový, který bude pro hosty nezapomenutelný. Jeden takový si můžete připravit podle tohoto jednoduchého a rychlého receptu. Oslníte jím jak rodinné příslušníky, tak i známé, kteří váš neodolatelný zákusek ochutnají. Dokonce je možné, že za vámi někdo přijde i pro recept. Potěšte dvé nejbližší a pusťte se do pečení.

Jaké ingredience budete potřebovat na korpus?

Připravte si následující suroviny:

– 200 gramů suchých sušenek s nízkým obsahem cukru

– 50 gramů změklého másla

– 100 mililitrů mléka

– 3 lžíce kakaového prášku

– 100 gramů moučkového cukru

Na krém potřebujete tyto suroviny:

– 300 mililitrů mléka

– 4 lžíce krupičky

– kůru z poloviny citronu

– 2 lžíce citronové šťávy

– 180 gramů změklého másla

– 100 gramů moučkového cukru

– špetku soli

– 200 gramů kondenzovaného mléka

Glazuru vytvoříte z těchto tří ingrediencí:

– 100 gramů hořké nebo mléčné čokolády

– 50 mililitrů mléka

– 50 gramů másla

Jak postupovat při přípravě dortu s mléčnou pěnou?

Nejprve se pusťte do přípravy krémové náplně. Do rendlíku si nalijte mléko, přisypte špetku soli a přiveďte ho k varu. Následně do něj vsypte postupně všechnu krupičku a vytvořte hustou směs. Tu odstavte z plotny, zakápněte citronovou šťávou, přidejte citronovou kůru, moučkový cukr a vmíchejte změklé máslo. Mixérem vytvořte hladkou směs bez hrudek.

V poslední fázi zakomponujte do náplně i kondenzované mléko, které by mělo být vychlazené. Vzniklý krém přikryjte v míse potravinovou fólií a dejte chladit do lednice.

Příprava glazury a základny na dort

Glazuru si vytvoříte tak, že v malém hrnci si smícháte cukr, máslo a kakaový prášek a zahříváte do té doby, než se vše nerozpustí a nepropojí. Stejným způsobem si uděláte i kakaový roztok na zvláčnění sušenek, které jsou určené na základnu dortu. Sušenky dle výběru rozmělněte v mixéru, přelijte je kakaovou směsí a dobře promíchejte.

Kompletace dortu a jeho servírování

K ruce si vezměte formu na dort s odnímatelnými stranami, vymažte ji máslem, nebo vypodložte pečícím papírem a na dno navrstvěte rovnoměrně sušenkové těsto. Na něj namažte vychlazenou mléčnou náplň a přelijte ji čokoládovou glazurou.

V této podobě dejte dort do lednice a nechte tuhnout několik hodin. Podávejte pokrájené na menší porce spolu s šálkem dobré kávy, nebo čaje. Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]