Luxusní dort „Laptissimo“ bez pečení a bez želatiny: Chuť tohoto mléčného krému je bezkonkurenční, navíc je příprava snadná jako facka!

Vyzkoušejte si udělat tento skvělý dort se sušenkovým korpusem a lahodným krémem. Uvidíte, že budete příjemně překvapeni.

Pokud vás v nejbližších dnech čeká nějaká oslava, asi si nedokážete představit, že byste měli péct nějaký dort. Protože v těchto vedrech se to zkrátka nedá a člověk ani nechce zapínat troubu a nebo něco vařit. Ale nebojte se, existuje dort, který je velmi chutný a jeho velké plus je v tom, že ho nemusíte péct. Do toho neobsahuje ani žádnou želatinu. Opravdu ho udělejte, pochutnáte si.

Co budete potřebovat

Na korpus

  • 200 g sušenek
  • 50 g másla
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 g cukru

Krém

  • 300 ml mléka
  • 4 lžíce krupice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 180 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • špetku soli
  • 200 ml kondenzovaného mléka

Poleva

  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 ml mléka
  • 50 g másla

Je to jednoduchý dort

Nejprve si nalijte mléko do hrnce. Přidejte špetku soli a dejte vařit na co nejvyšší plamen. Za stálého míchání postupně přidávejte krupici. Vařte do zhoustnutí a nepřestávejte míchat. Tuto kaši si stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Poté do ní přidejte citronovou šťávu a kůru. V misce si smíchejte máslo s moučkovým cukrem. Měla by vám vzniknout krémová směs.

Vychlazenou kaši si smíchejte s vyšlehaným máslem a promíchávejte úplně do hladka. Také přidejte studené kondenzované mléko. Misku zakryjte potravinářskou fólií a dejte vychladit do lednice. Nyní si připravte směs na korpus. Do hrnce si dejte kakao, 50 ml mléka a cukr. Dejte na oheň a míchejte do hladka. Přidejte další mléko, máslo a zahřívejte, dokud se máslo úplně nerozpustí. Dobře promíchejte.

A máte skoro hotovo

Sušenky si rozdrťte pomocí mixéru a poté do nich přidejte čokoládovou směs. Sušenkovou směs postupně dávejte do formy vyložené pečicím papírem a nebo fólií. Dobře ji přitlačte lžící. Na ni naneste vychlazený krém, vyrovnejte a dejte na 2 – 3 hodiny do lednice. Poté si jednoduše připravte polevu a přelijte ji přes krémovou vrstvu dortu. Dort dejte zpět do lednice a poté rozkrájejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*