Nepečené kostky Kinder ze sušenek a krému pohladí na duši i na jazyku

Svěží dortík plný báječného krému a vláčných sušenek inspirovaný komerčně úspěšnou tyčinkou Kinder Paradiso si zamilují zejména vaše děti na první ochutnání. Příprava přitom je docela snadná.

Jednoduchý nepečený dortík ze sušenek a vanilkového mléčného krému a se šlehačkou navrchu vás dostane už během přípravy. Je totiž neskutečně snadný a rychlý a nejvíc času zabere čekání, až ztuhne. Co se týče použitých sušenek, vyberte si některé ze silnějších, případně si můžete upéct své vlastní. Použít ale můžete prakticky jakékoliv máslové či podobné sušenky, které máte rádi. Výsledek bude pokaždé perfektní.

Ingredience

Na korpus

  • Silnější sušenky – 400 g
  • mléko – 300 ml

Na krém

  • Mléko – 500 ml
  • cukr – 4 lžíce
  • vanilkový cukr – 2 balíčky
  • hladká mouka – 6 lžic
  • máslo – 100 g
  • moučkový cukr – 200 g
  • vanilkový pudink – 1 balíček
  • vanilková esence – 1 lžička
  • 33% smetana – 1 krabička

Návod na přípravu

V misce či hrnku smíchejte čtvrt litru mléka s vanilkovým pudinkem a rozmíchejte směs dohladka. Do hrnce nalijte 250 ml mléka, přidejte k němu hladkou mouku a cukr a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte až k bodu varu. Jakmile začne mléko na povrchu tvořit pěnu, přilijte k němu rozmíchaný pudink ve druhé polovině mléka a pokračujte v míchání, dokud pudink nezhoustne.

Fotografie: Pixabay

Hrnec s hotovým pudinkem odstavte z ohně a nechte ho trochu zchladnout. Přidejte na kostičky nakrájené máslo, oba sáčky vanilkového cukru a ještě lžičku vanilkové esence. Ručním šlehačem vše vyšlehejte do hladkého krému.

Připravte si obdélníkový pekáček či zapékací misku a vyložte ji pečicím papírem nebo přilnavou potravinářskou fólií. Sušenky namáčejte v mléce a vyskládejte z nich souvislou vrstvu korpusu. Na ni rozetřete trochu krému, aby vytvořil asi 5mm vrstvu a na něj rozložte další sušenky namočené do mléka. Vrstvy takto opakujte, dokud vám nedojdou suroviny nebo místo v misce. Poslední vrstvu by měly tvořit sušenky.

Sestavený dort vložte do lednice odležet alespoň na 3 až 4 hodiny, nebo ještě lépe přes noc. Po odležení vytáhněte dort ven z lednice. Vyšlehejte šlehačku do pěny a rozetřete ji na celou vrchní sušenkovou vrstvu dortu do roviny. Pak dort vraťte asi na 1 hodinu zpátky do lednice, aby šlehačka ztuhla. Pak už dort jen nakrájejte na porce a s velkou chutí a šálkem dobrého čaje nebo kávy podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*