Nepříjemný zápach z odpadu lze snadno eliminovat. Pomůže jedlá soda, kuchyňská sůl a voda

Trpí vás nevábná vůně, která se line z vašeho kuchyňského dřezu? Zápach z odpadu lze snadno eliminovat díky tomuto postupu. V čem je jedinečný? Nejsou při něm použity žádné chemické čističe, ani odstraňovače zápachu. To, co se využívá jsou pouze věci, které máte zcela běžně doma. Stačí vytvořit jednoduchou ale silnou směs, která si se zápachem nejenom poradí, ale také ho eliminuje na dlouhou dobu. Co budete potřebovat a jak na to? Podívejte se, jak na zápach z odpadu vyzrát.

Postačí vám pouze 3 věci

Unikátní je na tomto postupu nejenom jeho celková jednoduchost, ale také jeho účinnost. Aby jí bylo dosaženo, je třeba mít k dispozici všechny tři věci ve správném poměru. Podívejte se s námi, co budete potřebovat a bez čeho se neobejdete. Jedná se o toto:

  • 5 lžic klasické kuchyňské soli
  • 2 lžíce jedlé sody
  • 1 litr horké vody

Jak na to? Začíná se solí

Jako první je třeba aplikovat sůl. Všech 5 lžic vezmete a budete je sypat do odpadu ve vašem dřezu. Když jsou tam kde mají být, už stačí jenom počkat a nechat látky v soli obsažené působit. Doba působení by měla být zhruba 20 – 30 minut. V případě silného zápachu můžete počkat i o něco déle.

Následně zalijte jedlou sodou

Když uplyne doba potřebná k působení soli, můžete si připravit roztok jedlé sody. Vezmete horkou vodu, která by měla být teplotu blížící se bodu varu. V ní rozpustíte požadované množství jedlé sody. Tento roztok opatrně nalijete do odpadu ve vašem dřezu. Opět necháte působit, a to po dobu zhruba 5 – 15 minut. To by mělo stačit k tomu, aby byl zápach z odpadu eliminován. Poté pusťte naplno kohoutek se studenou vodou a odpad nechte důkladně propláchnout. Poté vyzkoušejte, zda zápach stále cítíte, nebo ne. Měl by být minulostí.

Nejenom pravidelné čištění, ale také prevence

Dané čištění je vhodné realizovat zhruba jednou za čtrnáct dní až jednou do měsíce. Jedině tak bude zápach z odpadu dlouhodobě minulostí. Co doporučujeme dále, to je také prevence. Pamatujte, že daný zápach tvoří hlavně usazeniny jakéhokoliv jídla, které končí v odpadních trubkách pod vaším dřezem. Je proto na místě využívat speciální sítka, která pomohou zbytky jídla jednoduše zachytit a ty následně vyhodíte do odpadkového koše. Berte na vědomí, že čistý odpad rovná se odpad bez zápachu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]