Výtečné, vydatné, rychlé, a přesto tak jednoduché. Kotlety v těstíčku si zamiluje každý, dítě, ale i dospělý jedlík. Připravte si je podle našeho receptu.
Vepřové kotlety patří mezi nejoblíbenější maso, lze tvrdit ve většině zemí v Evropě. Recept je jednoduchý a maso vás překvapí svou dokonalou chutí a křehkostí. Můžete je připravit jako oběd pro rodinu nebo jako pohoštění pro přátelé. Dopřát si je můžete k bramborovému salátu, kaši, ale klidně i jen se zeleninou. Skvěle chutnají s vařeným bramborem a okurkovým salátem.
Suroviny pro přípravu a samotný výběr masa
- 700 g vepřové kotlety
- 300 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 2 PL rostlinný olej
- 200 g špenátu
- 150 tvrdého sýru – eidam, gouda
- 1 vejce vel. M
- 1 PL smetany
- 1 ČL hořčičných semínek
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Výsledek také hodně záleží na výběru masa. Pokud vyberete chutné a čerstvé, celek bude dokonalý. Doporučujeme nekupovat maso ze supermarketu, ale raději ho kupte z menšího řeznictví nebo od soukromníka. Jestliže nemáte takovou možnost, nic se neděje. I špenát vybírejte podle kvality. Raději v BIO kvalitě. Kvalitní špenát lze sehnat i v supermarketu.
Příprava kotlet v těstíčku
Připravte si dvě lžíce oleje a přidejte ho do vroucího mléka. Jakmile mléko začne vřít, odstavte jej a přidejte mléko. Míchejte vařečkou a následně rukama. Pozor, abyste se nespálili. Připravte si maso – nakrájejte ho na osm plátků a opepřete ho a osolte dle chuti a libosti. Nyní připravíme špenátovou směs. A to tak, že vložíte špenátové listy do mixéru a s nimi i hořčičná semínka, trochu soli, vejce, strouhaný sýr a smetanu. Vznikne vám hustější hmota.
Těsto je hutnější konzistence, takže jej rozdělte na 16 dílků, které následně rozválíme tak, aby bylo o trochu větší než samotný plátek masa. Nyní na jednu placku těsta položte plátek masa, na který dáte směs ze špenátu a přiklopíte dalším plátkem masa. Těsto pořádně stiskněte po stranách, aby obsah nevytekl. Takhle postupujte se všemi kousky masa. Kotlety smažte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.