Pokud jste doteď byli zvyklí dávat do okurkového salátu maximálně smetanu a trochu kopru, tak vás tento recept možná překvapí. Za vyzkoušení ale stojí.
Zelenina je v jídelníčku důležitý faktor, ze kterého člověk získává vitamíny, které potřebuje k normálnímu fungování. Zvláště v dnešní uspěchané době je důležité na tento příjem vitamínů myslet, jelikož lidské tělo mnohdy pracuje za dva. Pokud je to i váš případ, tak se nebojte zeleninu do stravy zařadit. A jestliže vám sama o sobě nechutná, tak ji můžete jednoduše posunout na novou úroveň s tímto a mnoha dalšími chutnými saláty.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
- Okurka – 1 kus
- Červená cibule – 1 kus
- Zakysaná smetana – 1 lžíce
- Víno či obyčejný ocet – půl lžíce
- Čerstvý kopr – jeden svazek
- Sůl – dle chuti
- Mletý černý pepř – dle chuti
Okurku důkladně omyjte pod vodou a nakrájejte ji na tenčí kolečka, pokud nechcete, tak ji ani loupat nemusíte. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na půl měsíce, poté ji dejte do misky a zalijte ji vodou. Nechejte ji na chvíli odležet, čímž vypustí svou silnou, ostrou chuť, která by mohla salátu vadit. Následně vodu slijte a osušte cibuli na papírové utěrce.
Do větší mísy, ve které budete chystat salát, dejte okurku i cibuli a obojí promíchejte. Zvlášť smíchejte zakysanou cibuli s octem či bílým vínem. Možností je použít i jablečný ocet, fantazii se meze nekladou. Kopr jemně omyjte pod vodou a nasekejte ho nadrobno, přimíchejte ho k zakysané smetaně a octu. Přilijte hotový dresink k salátu a dochuťte ho solí a mletým černým pepřem. Finálně salát promíchejte a máte hotovo, dobrou chuť!
Napište komentář