Za tyto vynikající plněné brambory mě manžel nosí v náručí. Tajemstvím je tato směs s mletým masem

Brambory plněné mletým masem upečené

Brambory plněné mletým masem je chutným a výživným jídlem, které může být skvělou volbou pro večeři nebo oběd. 

Brambory jsou v mnoha končinách klasickou a oblíbenou součástí jídelníčku. Je to dáno i širokým spektrem možností jejich využití, zpracovat se dají do slaných i sladkých jídel, můžeme z nich tvořit kaši, pyré, noky, knedlíky, sladké těsto a mnoho dalších variant. Mleté maso se také těší značné oblibě, nezřídka i díky snadnosti a rychlosti zpracování. S ním není třeba trávit u vaření dlouhé hodiny.

Brambory plněné mletým masem

Mleté maso ve spojení s bramborami a různým kořením patří v mnoha zemích mezi vyhledávaná jídla. Hodí se jak ke každodennímu menu, tak ke sváteční tabuli. Obrovskou výhodou samozřejmě je skutečnost, že suroviny na toto jídlo lze běžně pořídit a každý si je může i po finanční stránce dovolit. Díky dostupnosti surovin a snadné přípravě si tento pokrm jistě získá oblibu i ve vaší rodině.

Ingredience:

  • Brambory (velké) – 4 ks;
  • Sůl – ½ lžičky;
  • Koření na brambory;
  • Sušený česnek;
  • Sladká paprika;
  • Rostlinný olej;
  • Mleté ​​maso – 600 g;
  • Koření na maso;
  • Sušený zázvor;
  • Mletý černý pepř;
  • Vejce – 4 ks;
  • Zakysaná smetana – 200 ml;
  • Koření na zeleninu;
  • Rajčata – 2 ks;
  • Smetanový sýr – 300 g.
Pizza ze zbytků hotová nakrájená

Báječný slaný koláč à la co dům dal: Tento levný a snadný recept vám zabere 5 minut času

Brambory plněné mletým masem plnění masem

Příprava:

  • Oloupané brambory rozdělte podélně na poloviny.
  • Lžící vyškrábněte z brambor vnitřek, tím vytvoříte lodičky.
  • Bramborové lodě vložte do zapékací mísy dutinou nahoru.
  • Lodičky posypte kořením na brambory, sušeným česnekem a paprikou.
  • Zalijte vodou s rostlinným olejem.
  • Pomocí štětce nebo mašlovačky lehce rozetřete koření po povrchu lodiček.
  • Pečte při 200 stupních 20-25 minut.
  • K mletému masu přidejte koření na maso, sušený zázvor, mletý černý pepř a sůl.
  • Masovou směs promíchejte.
  • Naplňte každou dutinu lodi mletým masem.
  • Lodičky otočte dnem vzhůru a znovu pečte 20-25 minut na 200 stupňů.

Brambory plněné mletým masem polévání smetanovou vrstvou

  • Vejce důkladně prošlehejte se zakysanou smetanou.
  • Rajčata nakrájejte na malé kostičky, sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Do směsi vajec a zakysané smetany nalijte zeleninové koření, přidejte rajčata a sýr, promíchejte.
  • Směsí přelijte upečené brambory a vraťte do trouby na 20-25 minut.

Brambory plněné mletým masem porce na talíři

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*