Pokud vás už nebaví tradiční obložené chlebíčky, které najdete v každých lahůdkách, připravte si vlastní z ingrediencí, které dají vzniknout neobvyklému občerstvení.
Obložený chlebíček je českou klasikou, která nesmí chybět na žádné oslavě nebo posezení s přáteli. Proto není na škodu osvojit si jak tradiční recepty, tak i ty neobvyklé. Salát, šunka, vajíčko a okurka jsou sice fajn, ale když je nanesete na veku už po tisící, občas vás přepadne chuť zkusit něco nového. Chcete-li návštěvu překvapit něčím jedinečným, po těchto chlebíčkách se jen zapráší.
Obložený chlebíček, co dům dal
Ty nejlepší recepty často vznikají, když se o ně nesnažíte. Máte chuť na něco dobrého ke svačině nebo potřebujete pohostit nečekanou návštěvu, tak otevřete lednici nebo spižírnu a hledáte, co dát na stůl. Nakonec z toho může vzniknout netradiční pochoutka, která zmizí ze stolu raz dva a všichni se vás ptají na recept. Přesně tak vznikly i tyto obložené chlebíčky.
Recept na obložené chlebíčky
Zdá se, že ingrediencí může být trochu více než u klasiky, ale o to lepší je výsledek. Všechno jsou to suroviny běžně dostupné v obchodech. Nic výjimečného, co ale dohromady vytvoří neobvyklou pochoutku.
Co budete potřebovat:
- 8 ks veky/chleba
- 1 červenou papriku
- 1 rajče
- 1 svazek jarní cibulky
- 80 g šunky
- 100 g sýra
- 1 vejce
- 1 PL majonézy
- ½ ČL oregana
- Sůl podle chuti
Příprava obloženého chlebíčku:
Rajče společně s červenou paprikou nasekejte na malé kostičky a promíchejte. Rajče můžete i oloupat, pokud vám tak více chutná. Nakrájejte jarní cibulku, šunku na menší čtverečky a sýr nastrouhejte najemno. Zvolte tučnější typ, aby chlebíček měl pořádnou chuť. Suroviny smíchejte ve větší míse. Nechte stranou a mezitím si připravte komponenty na omáčku.
Moje kamarádka z Moravy mi ukázala tento lahodný recept na zapečené chlebíčky
Vedle v misce smíchejte vejce, majonézu, oregano a sůl, dokud vám nevznikne hladká směs. Omáčku nalijte do nádoby s nasekanou zeleninou, sýrem a šunkou a pečlivě všechno promíchejte tak, aby vám vznikl salát. Možná si říkáte, co je na přípravě těchto chlebíčků tak výjimečného, ale teď to přijde. Na plech s pečicím papírem poklaďte kousky veky, naneste salát a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečte asi 7 minut. Máte hotovo. Rychlé, jednoduché a naprosto geniální.
Na postup se můžete podívat na níže uvedeném videu:
Napište komentář