Tento haléřový recept na lahodné chlebíčky je hitem našich rodinných oslav. Chutnají jako zapečené nebe

obložené chlebíčky

Pokud vás už nebaví tradiční obložené chlebíčky, které najdete v každých lahůdkách, připravte si vlastní z ingrediencí, které dají vzniknout neobvyklému občerstvení.

Obložený chlebíček je českou klasikou, která nesmí chybět na žádné oslavě nebo posezení s přáteli. Proto není na škodu osvojit si jak tradiční recepty, tak i ty neobvyklé. Salát, šunka, vajíčko a okurka jsou sice fajn, ale když je nanesete na veku už po tisící, občas vás přepadne chuť zkusit něco nového. Chcete-li návštěvu překvapit něčím jedinečným, po těchto chlebíčkách se jen zapráší.

Obložený chlebíček, co dům dal

Ty nejlepší recepty často vznikají, když se o ně nesnažíte. Máte chuť na něco dobrého ke svačině nebo potřebujete pohostit nečekanou návštěvu, tak otevřete lednici nebo spižírnu a hledáte, co dát na stůl. Nakonec z toho může vzniknout netradiční pochoutka, která zmizí ze stolu raz dva a všichni se vás ptají na recept. Přesně tak vznikly i tyto obložené chlebíčky.

Recept na obložené chlebíčky

Zdá se, že ingrediencí může být trochu více než u klasiky, ale o to lepší je výsledek. Všechno jsou to suroviny běžně dostupné v obchodech. Nic výjimečného, co ale dohromady vytvoří neobvyklou pochoutku.

Co budete potřebovat:

  • 8 ks veky/chleba
  • 1 červenou papriku
  • 1 rajče
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 80 g šunky
  • 100 g sýra
  • 1 vejce
  • 1 PL majonézy
  • ½ ČL oregana
  • Sůl podle chuti

Příprava obloženého chlebíčku:

Rajče společně s červenou paprikou nasekejte na malé kostičky a promíchejte. Rajče můžete i oloupat, pokud vám tak více chutná. Nakrájejte jarní cibulku, šunku na menší čtverečky a sýr nastrouhejte najemno. Zvolte tučnější typ, aby chlebíček měl pořádnou chuť. Suroviny smíchejte ve větší míse. Nechte stranou a mezitím si připravte komponenty na omáčku.

Vepřové maso na plechu

Moje kamarádka z Moravy mi ukázala tento lahodný recept na zapečené chlebíčky

zeleninový salát

Vedle v misce smíchejte vejce, majonézu, oregano a sůl, dokud vám nevznikne hladká směs. Omáčku nalijte do nádoby s nasekanou zeleninou, sýrem a šunkou a pečlivě všechno promíchejte tak, aby vám vznikl salát. Možná si říkáte, co je na přípravě těchto chlebíčků tak výjimečného, ale teď to přijde. Na plech s pečicím papírem poklaďte kousky veky, naneste salát a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečte asi 7 minut. Máte hotovo. Rychlé, jednoduché a naprosto geniální.

Na postup se můžete podívat na níže uvedeném videu:

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*