Pečená jablka vás ohromí. Zkuste varianty se smetanou nebo ořechy

Nejenom na Vánoce se hodí skvělá pečená jablka. Pokud si na nich chcete také pochutnat, zkuste tyto zajímavé variace. Garantujeme vám, že si pochutnáte jako ještě nikdy. Postup přípravy je přitom vesměs stejný. Základem je vydlabané jablko, které naplníte a potom dáte do trouby na 180 stupňů na dobu asi 30 minut. Výsledkem bude dokonalá lahůdka. Horní odkrojenou část také nevyhazujte, jelikož při pečení poslouží jako čepička. A čím jablka naplnit? Zde jsou naše tipy.

Švestky

Na 5 jablek budete potřebovat 50 g švestek, dále 3 lžíce zakysané smetany a 1,5 lžíce cukru. Vše důkladně promícháte dohromady a potom touto směsí naplníte jednotlivá jablka. Ty následně zamíří do trouby na dobu a teplotu, kterou jsme zmínili v úvodu těchto receptů. Pokud používáte místo čerstvých švestek sušené, nezapomeňte je před použitím na chvíli namočit, aby byly vláčnější.

Ořechy a ovesné vločky

Zajímavá varianta, u které budete potřebovat 120 g másla, po čtyřech lžících ovesných vloček, cukru a ořechů. Dále lžičku skořice a špetku muškátového oříšku. Toto je množství ideální na čtyři běžně velká jablka. Ingredience nasekejte a smíchejte dohromady. Vznikne velmi chutná a také voňavá směs. Jablka vším bohatě naplňte a už je můžete umístit do trouby. V tu chvíli se začne vaším bytem linout nádherná vůně, díky které se vám budou na pečená jablka sbíhat sliny.

Tvaroh

I s ním jdou jablka velmi dobře dohromady. Na náplň použijte polovinu banánu, 100 g tvarohu a 2 lžíce cukru. Toto je poměr surovin na čtveřici běžných jablek. Tím jablka naplníte a je hotovo. Kdo chce být kreativní, může ještě vyšlehat sníh z bílků a na jablku vytvořit zajímavou pusinku, kterou na něj umístíte před samotným pečením. Během pobytu v troubě se sníh upeče a vaše pečená jablka budou nejenom dokonale chutnat, ale budou také skvěle vypadat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]