Už jste se přejedli klasické sekané? Vyzkoušejte ji pozvednout na vyšší úroveň. Roláda z mletého masa, plněná vynikající nádivkou, zmizí z talířů raz dva.
Pokud vyzkoušíte tuto variantu na pečenou sekanou, nejspíš už ji nikdy nebudete dělat jinak. Lahodná nádivka se sýrem dodá masu na šťavnatosti a při pečení provoní celou kuchyni. Postup přípravy je jednoduchý a nebude vás stát o moc času navíc. Na rozdíl od klasické sekané se však tato roláda musí zapékat v alobalu. Mějte jej tedy po ruce.
Co budete na lahodnou sekanou potřebovat
- 1 kg mletého vepřového masa
- 6 vajec
- 3 lžičky soli
- 1 lžička červené sladké papriky
- mletý černý pepř dle chuti
- 200 g tvrdého sýra
- svazek jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 3 lžičky majonézy
Nejprve si připravte sekanou
Mleté maso dejte do misky a přidejte dvě celá vejce. Opepřete dle chuti, přidejte dvě lžičky soli a červenou papriku. Všechny ingredience dobře promíchejte. Sekanou pak rozprostřete na alobal do obdélníku. Hlídejte si, abyste sekanou nedělali příliš dlouhou a vešla se na plech.
Zeleninovo sýrová nádivka
Uvařte 4 vejce natvrdo. ochlaďte je studenou vodou a oloupejte. Poté je nastrouhejte do misky na hrubém struhadle. Omyjte jarní cibulku, kterou nakrájejte na drobno, umyté rajče nakrájejte na menší kostičky. Na hrubém struhadle postrouhejte tvrdý sýr a přimíchejte ho do nádivky. Dva stroužky česneku prolisujte a k promíchaným surovinám přidejte ještě lžičku soli, 3 lžičky majonézy a pepře podle chuti. Přidat můžete i celou papriku, ta udělá nádivku ještě šťavnatější.
Srolujte maso s nádivkou
Dobře promíchanou nádivku rozprostřete na mleté maso. Na dlouhých stranách dejte nádivku asi 3 cm od kraje masa, aby maso nádivku po srolování překrylo. Nyní pomocí alobalu srolujte maso s náplní do tvaru klasické sekané. Alobal dobře utěsněte na otevřených stranách. Klidně použijte další kus alobalu. Potřebujeme, aby nic nevyteklo ven.
Pečení a servírování
Připravenou sekanou vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte ji přibližně hodinu. Poté vyjměte z trouby a nechte ji trochu vychladnout. Roládu nakrájejte na plátky a podávejte. Vhodná příloha je zeleninový salát, ale můžete podávat i s bramborem, jako u klasické sekané. Zbylou sekanou můžete servírovat i za studena s chlebem, jako rychlou večeři.
Napište komentář