Mleté maso patří mezi velice oblíbené druhy masa nejen díky své ceně. S pomocí tohoto jedinečného receptu z něj navíc můžete vytvořit naprosto lahodný pokrm.
Spousta lidí preferuje některé typy mletého masa převážně kvůli jejich ceně. Díky tomu totiž mohou velmi často ušetřit celkem dost peněz, které se poté hodí při nákupu něčeho jiného. Některým však brzy dojde inspirace k tomu, co z mletého masa vytvořit. Díky tomuto jedinečnému receptu se vám podaří něco, co vám určitě moc zachutná.
Co budete potřebovat
- 250 g mozzarelly
- 3 brambory
- 0,5 lžičky soli
- 450 g mletého masa
- 1 šalotku
- 200 g hub
- 200 ml rajčatového protlaku
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 3 stroužky česneku
Vše skládejte do plechu
Připravte si plech a vymažte jej rostlinným olejem. Nastrouhejte si mozzarellu a poté jí nasypejte na plech tak, aby byla po celé ploše rovnoměrně rozprostřená. Oloupejte si brambory, opláchněte je a nakrájejte na tenké plátky. Ty následně naskládejte na vrstvu mozzarelly tak, aby se navzájem trošku překrývaly. Vše následně osolte, dle chuti přidejte pepř a opět trochu oleje.
Tyto jemné mleté hovězí řízky vám nedají spát. Rozpadají se na jazyku a budete je chtít zas a znovu
Připravte si masovou směs
Předehřejte si troubu na 200 °C a dejte do ní plech s bramborami na 30 minut. Mleté maso si mezitím osmažte na pánvi, kde by mělo být tak 7 minut. Následně k němu přidejte na malé kousky nakrájenou šalotku. Houby si očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Poté je přidejte k masu a šalotce a společně opékejte asi 4 minuty. Směs následně dochuťte rajčatovým protlakem a dijonskou hořčicí.
Celý pokrm upečte
Plech vyjměte z trouby a na brambory rozprostřete masovou směs. Vše poté posypejte zbytkem mozzarelly, který zbyl při posypávání plechu. Plech pak vraťte do trouby a pečte ještě 15 minut. Po uplynutí této doby ho můžete vyjmout a máte hotovo. Tento naprosto skvělý pokrm můžete servírovat a užít si jeho neuvěřitelnou chuť.
Napište komentář