Legendární křidélka se sladkokyselou omáčkou jistě zná většina z nás. Nemusíte chodit do fastfoodu, abyste ochutnali slavná Buffalo wings, lze si je připravit i doma.
Trocha historie: Píše se rok 1964, jsme v malém americkém městečku Buffalo ve státě New York. První talíř Buffalo křidélek se podával v Anchor Family Baru, který se díky tomu zapsal do historie. Majitelka baru připravila kuře pro skupinu přátel jejího syna. Pokrm se zejména u teenagerů stal velmi oblíbeným. Buffalo křidélka brzy získala světový věhlas. Křupavé a šťavnaté kuře s pikantní omáčkou je prostě vynikající. Skvělé je, že si jej můžete připravit i doma. Recept není nijak složitý.
Recept na pikantní Buffalo křídla a sladkokyselou omáčku
Ingredience
• 1 kg kuřecích křídel
• 3–4 lžíce sójové omáčky
• 3 stroužky česneku
• mletý černý pepř dle chuti
Na omáčku:
• 50 g másla
• 50 g rajčatového protlaku
• 30 g hnědého cukru
• 1/3 lžičky soli
• feferonka dle chuti
• 1 stroužek česneku
• mletý černý pepř dle chuti
Pečená pikantní kuřecí křidélka: Skvělý recept, dělám vždy 2 plechy! Jsou hotové za pár chvil a chuťově se jim nic nevyrovná
Příprava
- Na marinádu rozdrťte 3 stroužky česneku a lehce je nasekejte.
- Přidejte česnek na křídla a promíchejte. Přidejte také sójovou omáčku a mletý černý pepř.
- Nechte křídla marinovat při pokojové teplotě alespoň 30 minut.
- Marinovaná křidélka položte na plech, nejprve odstraňte zbylý česnek, aby se v troubě nepřipálil.
- Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 220 stupňů.
- Během pečení je třeba křídla otočit, aby zhnědla na obou stranách.
Omáčka
- Na mírném ohni rozpusťte 50 g másla. Přidejte k němu hnědý cukr.
- Pro pikantnost přidejte také chilli papričku (sušenou, tekutou nebo práškovou).
- Když se cukr rozpustí, přidejte rajčatový protlak.
- Omáčku promíchejte, ale nepřiveďte ji k varu.
- Omáčku osolte a přidejte do ní nastrouhaný česnek.
- Upečená křídla přelijte omáčkou a promíchejte.
- Podle chuti můžete přidat i mletý černý pepř.
- Nechte křídla 10 minut, aby se omáčka rozprostřela a vsákla do masa.
Napište komentář