Křehká a lahodná kuřecí křídla, která se doslova rozpadají na jazyku: Tento recept zvládne každý

Buffalo křídla hotová na talíři

Legendární křidélka se sladkokyselou omáčkou jistě zná většina z nás. Nemusíte chodit do fastfoodu, abyste ochutnali slavná Buffalo wings, lze si je připravit i doma.

Trocha historie: Píše se rok 1964, jsme v malém americkém městečku Buffalo ve státě New York. První talíř Buffalo křidélek se podával v Anchor Family Baru, který se díky tomu zapsal do historie. Majitelka baru připravila kuře pro skupinu přátel jejího syna. Pokrm se zejména u teenagerů stal velmi oblíbeným. Buffalo křidélka brzy získala světový věhlas. Křupavé a šťavnaté kuře s pikantní omáčkou je prostě vynikající. Skvělé je, že si jej můžete připravit i doma. Recept není nijak složitý.

Recept na pikantní Buffalo křídla a sladkokyselou omáčku

Ingredience

• 1 kg kuřecích křídel
• 3–4 lžíce sójové omáčky
• 3 stroužky česneku
• mletý černý pepř dle chuti

Na omáčku:

• 50 g másla
• 50 g rajčatového protlaku
• 30 g hnědého cukru
• 1/3 lžičky soli
• feferonka dle chuti
• 1 stroužek česneku
• mletý černý pepř dle chuti

Pečená pikantní kuřecí křidélka: Skvělý recept, dělám vždy 2 plechy! Jsou hotové za pár chvil a chuťově se jim nic nevyrovná

Buffalo křídla hotová detail křidélka

Příprava

  • Na marinádu rozdrťte 3 stroužky česneku a lehce je nasekejte.
  • Přidejte česnek na křídla a promíchejte. Přidejte také sójovou omáčku a mletý černý pepř.
  • Nechte křídla marinovat při pokojové teplotě alespoň 30 minut.
  • Marinovaná křidélka položte na plech, nejprve odstraňte zbylý česnek, aby se v troubě nepřipálil.

Buffalo křídla při pečení

  • Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 220 stupňů.
  • Během pečení je třeba křídla otočit, aby zhnědla na obou stranách.

Buffalo křídla hotová na hranatém talířku

Omáčka

  • Na mírném ohni rozpusťte 50 g másla. Přidejte k němu hnědý cukr.
  • Pro pikantnost přidejte také chilli papričku (sušenou, tekutou nebo práškovou).
  • Když se cukr rozpustí, přidejte rajčatový protlak.
  • Omáčku promíchejte, ale nepřiveďte ji k varu.
  • Omáčku osolte a přidejte do ní nastrouhaný česnek.

Buffalo křídla příprava omáčky

  • Upečená křídla přelijte omáčkou a promíchejte.
  • Podle chuti můžete přidat i mletý černý pepř.
  • Nechte křídla 10 minut, aby se omáčka rozprostřela a vsákla do masa.

Buffalo křídla na talíři na prkénku

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*